Nyheter

Villapriserna fortsätter sjunka

Nyheter Villapriserna har gått ned med 8 procent i Värnamo kommun under det senaste kvartalet, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Villapriserna i Värnamo kommun sjönk med 8 procent mellan augusti och oktober. Bild: Press

I hela länet noterades en prisnedgång på 5 procent under samma tidsperiod.

Sammanlagt såldes 38 villor i Värnamo kommun mellan mars och maj till ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 52 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 532 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på villor i åtta av nio kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Nässjö där priserna sjönk med 14 procent. I Vetlanda däremot steg priserna med 3 procent.

Även priserna på bostadsrätter går neråt i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med 10 procent. I hela länet noterades en prisnedgång på 9 procent.

Mellan augusti och oktober såldes 37 bostadsrätter i Värnamo kommun till ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. I fjol gjordes 39 affärer vid den här tiden på året.

I hela Jönköpings län såldes 571 bostadsrätter för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Jönköpings län sjunker priserna på bostadsrätter i två av tre kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Jönköping och Värnamo där priserna sjönk med 10 procent. I Nässjö däremot steg priserna med 16 procent. 

Mellan augusti och oktober såldes ett fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med tre vid motsvarande tid i fjol. Fritidshuset såldes för 4,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 14 fritidshus för i snitt 1,6 miljoner kronor.

Taggar

1 reaktion på Villapriserna fortsätter sjunka

Detta är bara början på nedgången! Lyssnade på bostadsmarknadsexperter på en stor konferens i Borås idag. Det högre ränteläget är här för att stanna. Och tyvärr är tendenserna en fortsatt ökande inflation. Detta är särskilt tydligt i USA och kommer att sprida sig hit.

Kommentarsfunktionen är stängd