Nyheter

Villapriser stiger något i Värnamo

Nyheter Villapriserna har gått upp i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en uppgång med 3 procent. Det visar ny mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Villapriserna i Värnamo kommun har stigit med tre procent det sista kvartalet. Bild: David Alin

Sammanlagt såldes 37 villor i Värnamo kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 2,6 miljoner kronor. 

Ökande villapriser märks inte enbart i Värnamo. I hela länet noterades en prisuppgång på en procent under det sista kvartalet. Störst var ökningen i Vetlanda, där priserna steg med fem procent.

I hela Jönköpings län såldes 475 villor för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Kännbar prisnedgång på bostadsrätter

Medan villapriserna stiger så sjunker priserna på bostadsrätter i Värnamo kommun. Medelpriset på försäljningarna under de senaste tre månaderna visar på en nedgång med sju procent.

Sammanlagt såldes 28 bostadsrätter i Värnamo kommun mellan juni och augusti till ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor.

Medan priserna på bostadsrätter sjunker i Värnamo kommun så ökar priserna i Jönköpings län. I hela länet noterades en prisuppgång på fyra procent.

I hela Jönköpings län såldes 429 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Inga försäljningar av fritidshus

Mellan juni och augusti gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Värnamo kommun. Det kan jämföras med tre vid motsvarande tid i fjol.

Den sålda fastigheten gick för 2,0 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 22 fritidshus för i snitt 1,3 miljoner kronor.

Taggar

Dela


1 reaktion på Villapriser stiger något i Värnamo

Villapriserna går snart ner igen. När alla tvingas flytta på grund av de dyra levnadskostnaderna. När räntan ligger på den procenten som den gör tvingas de som nyligen tagit sig in på bostadsmarknaden att sälja när lånen ska omförhandlas. De äldre kan sitta kvar i sina avbetalda villor. Vi yngre som ännu inte köpt sitter i skiten. Tack för den staten!

Kommentarsfunktionen är stängd