Nyheter

Villapriser står stilla

Nyheter Villapriserna står i stort sett stilla i Värnamo kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

Villapriserna står i stort sett stilla i Värnamo kommun. Medelpriset på de på försäljningarna under de senaste tre månaderna låg på samma nivå som för tre månader sedan. Det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. Bild: Press

Sammanlagt såldes 39 villor i Värnamo kommun mellan januari och mars till ett genomsnittligt pris på 2,5 miljoner kronor. I hela länet såldes 389 villor under samma period för i snitt 2,5 miljoner kronor.

Medan priserna ligger stilla i Värnamo så sjunker priserna i hela länet med en procent. I två av fyra kommuner som har redovisat uppgifter stiger dock priserna. Störst var ökningen i Nässjö där priserna steg med 15 procent.

34 bostadsrätter såldes

Mellan januari och mars gjordes sammanlagt 34 affärer med bostadsrätter i Värnamo kommun. Det kan jämföras med 29 vid motsvarande tid i fjol.

De sålda bostadsrätterna i Värnamo kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,2 miljoner kronor.

I hela Jönköpings län såldes 459 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Inga försäljningar av fritidshus

Mellan januari och mars noterades inga försäljningar av fritidshus i Värnamo.

I hela Jönköpings län såldes fem fritidshus för i snitt 1,9 miljoner kronor.

Statistik över villaförsäljningen i Jönköpings län.

Taggar

Dela