Nyheter

Vill utveckla sommarpass

Nyheter Teknik- och fritidsnämnden informerades om förvaltningens planer på en komplettering av sommarpasset. 

Arkivbild från Forshedabadet.

Sommarpasset är ett kort som delas ut till alla barn och ungdomar i ålder 6–16 år som genom sommarpasset får gratis inträde två gånger till de fyra aktiviteter som ingår. I sommarpasset ingår nyttjande på Värnamobadet, Forshedabadet samt minigolf på Värnamo Camping och Folkets Park. Dessa aktörer får ett fast arvode för att vara med som aktör i sommarpasset. Budgeten är på 40 000 kronor och har varit densamma sedan 2017. 

”Nyttjandet är lågt (10 procent under 2022), till exempel är det svårt för barn och unga i kransorterna att kunna nyttja alla tillfällen”, skriver tjänstemän. 

Teknik- och fritidsförvaltningen ser möjligheter att komplettera sommarpasset med ytterligare aktiviteter i kransorterna, till exempel genom att hälsocenter och/eller föreningar (mot ersättning) anordnar aktiviteter i kransorterna men en komplettering av sommarpasset med aktiviteter av föreningar och hälsocenter ryms inte inom förvaltningens budget. Avslutningsvis konstaterar förvaltningen att det är svårt att utveckla sommarpasset med anledning av att det finns begränsat antal aktörer i kommunen som kan vara aktuella för aktiviteter. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Vill utveckla sommarpass

Varför inte göra det mobilt, de som arrangerar kunde åka ut och iordningsställa olika forum för våra ungdomar. Så skulle fler ringar kunna spridas.
Fanns förr i tiden i alla fall.
Men numera ratas allt från förr, men i en modern tappning skulle det kunna vara Friskis och svettis på skolors idrottshallar eller liknande beroende av vad man vill nå ut med och hur brett…
Skadar ju ingen ungdom att röra på sig.

Kommer ihåg när man själv var barn och fick sommarpass. Brukade förbruka 2-3 stycken. Man hämtade passet själv i simhallen. Men på 90-talet fanns det fler aktiviteter som passet gällde för.

Varför inte göra det gratis hela sommarlovet för dem som studerar? High Chaparral hade så många år gratis inträde för alla som bor i ggvg-regionen. Tror det skulle gynna Chaparral också om dem tog tillbaka det. Tänk vad dem tjänar på fri entré sedan vinner på allt annat inne som man dricker och äter och köper

Varför inte göra så att om man kan nyttja allt på ett och samma ställe då det kan vara svårt för barn att åka till Värnamo och spela golf.

Kommentarsfunktionen är stängd