Nyheter

Vill upptäcka världen – med fotbollens hjälp

Nyheter Han lämnade rollen som assisterande tränare bakom den karismatiske tränarikonen Rikard Norling i IFK Norrköping för att ta sig an uppdraget att leda IFK Värnamo under deras jungfrufärd i allsvenskan. – Jag hoppas att jag tillsammans med kvinnan i mitt liv ska få resa runt lite och få upptäcka världen via fotbollen, säger Kim Hellberg om sina långsiktiga mål med tränarkarriären.

Kim Hellberg. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

De två senaste säsongerna har Kim Hellberg varit assisterande tränare i IFK Norrköping bakom först Jens Gustafsson och sedan Rikard Norling. Tanken var att han skulle fortsätta tre säsonger till. Men då hörde IFK Värnamos förre sportchef Håkan Söderberg av sig.
– Det var egentligen Simon Thern som först tog kontakt med mig och kollade lite hur det såg ut, säger Kim Hellberg och fortsätter:
– Jag pratade med och träffade Håkan och det kändes som att det låg bra i tiden för min personliga utveckling vad gäller det fotbollsmässiga och ledarmässigt, att få huvudansvar i en allsvensk förening. Så jag kände att, även om det var ett tufft beslut att lämna IFK så kändes det helt rätt att ta det här steget.

Fortsätt att läsa intervjun med Kim Hellberg på sporten eller klicka på länken nedan.

>>> ”Jag är en fotbollsnörd” <<<

Taggar

Dela