Nyheter

Vill se en utomhusbana i Hånger

Vill se en utomhusbana i Hånger

Nyheter Padel är Europas snabbast växande sport. Nu kan en utomhusbana byggas i Hånger.

Padel har blivit den nya flugan. Sporten börjar få allt mer uppmärksamhet, såväl internationellt som nationellt sett. Under 2020 invigdes padelhallen vid Bredasten, Forsheda har begåvats med anläggning och det finns planer på ytterligare etablering på Hornarydsområdet. Nu vill en kommuninvånare få känna sportens vingslag i Hånger.

Initiativtagaren har skickat in ett medborgarförslag till kommunen om att bygga en utomhusbana i byn.

”Padel är en enkel social sport som de flesta kan utöva på sin egen nivå oavsett ålder. Den ersätter inte andra idrotter, men det blir ett komplement till att ta en fika, det blir ett sätt att umgås. En utomhusbana i Hånger skulle bidra till ökad trivsel och gemenskap i byn. Med liknande upplägg som i Bor tror jag det blir en välbesökt aktivitet. Folk vill vara aktiva och röra på sig i Hånger”, skriver iniativtagaren i sitt e-förslag.

För att förslaget ska bli ett politiskt ärende, krävs 100 röster. I skrivande stund har förslaget över 200 röster.

Taggar

3 reaktioner på Vill se en utomhusbana i Hånger

Mycket klokt tänkt i dessa coronatider.
Initiativtagaren har skickat in ett medborgarförslag till kommunen om att bygga en utomhusbana i byn Hånger.
Det är ju både sunt och gynnande för alla och en var.
Stadsborna tänker på inomhusaktiviteter, i samma luft och med inandning av andras svett. Till alla aktiviteter tar de bilen, allt för motionens skull, att gå två meter i onödan skulle generera mer motion. Tiden är knäpp och knapp för motionens former i virustider.

Kommentarsfunktionen är stängd