Nyheter

Vill se en hundpark i Värnamo

Nyheter ”Värnamo saknar en hundpark som erbjuder umgänge för såväl hund som ägare”. Det menar hundexperten Marianne Blixt som har skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen.

”Värnamo saknar en hundpark som erbjuder umgänge för såväl hund som ägare”. Det menar hundexperten Marianne Blixt som har skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen. Arkivfoto.  [1/2]

Marianne Blixt föreslår Apladalen som en lämplig plats för en ordentlig hundpark. – Det är ett mysigt ställe för hundägare och vore en utmärkt plats för detta. En inhängnad med träd och buskar, utsiktsplatser för hunden, gräs och grus.  [2/2]

Hundinstruktören Marianne Blixt har sedan barnsben vurmat för de fyrfota sällskapsdjuren. Hon har besökt hundrastgårdar på många platser, men har identifierat ett problem i Värnamo kommun. För närvarande saknas det en riktig hundpark där hundarna kan springa av sig, samtidigt som dess ägare kan slå sig ned på en bänk och umgås med andra ägare. 

– Det är en fråga jag möter dagligen. ”Var kan jag släppa min hund?” Svaret är ju egentligen ingenstans. Hunden är en del av människans friskvård, så därför behöver kommunerna satsa på hundparker, säger hon.

Med anledning av problemet har Marianne skickat in ett medborgarinitiativ till kommunen, med ambitionen om att upprätta en inhängnad hundpark med träd och soffor där hundarna kan strosa och leka och ägarna kan umgås i Värnamo.

– Dagens hundrastgårdar är gjorda för att hundar ska springa. I det här fallet ska det vara en hundpark, där en hunds behov av att få hänga med sin ägare och umgås med andra hundar ska få tillfredsställas: att få vara lös och njuta av naturen. Om hunden får välja själv då väljer den att gå runt och lukta och leka med de som finns där. En hund som inte får utlopp för att använda näsan, gräva eller att aktiveras kan ju bli en av de hundar som absolut inte gillar hundmöten. Dessutom är det förbjudet att ha hundar lösa en lång period av året, vilket skapar mycket oro, säger hon.

Marianne Blixt ser Apladalen som ett bra läge för en ordentlig hundpark. 

–Det är ett mysigt ställe för hundägare och vore en utmärkt plats för detta. En inhängnad med träd och buskar, utsiktsplatser för hunden, gräs och grus. Om inte där så kan den gärna ligga i anslutning till skog. Det går ju även att ordna på flera ställen i kommunen och hundparker borde finnas i alla orter.

I skrivande stund har förslaget 34 röster. För att förslaget ska behandlas politiskt krävs 100 röster. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill se en hundpark i Värnamo

Bättre att lägga denna parken ute vid Osudden vid hamnen, eller uppe bakom sjukhuset då Apladalen är begränsad i hur mycket du kan hänga in utan att det påverkar för dem som använder det som strövområde.

Det finns en rastgård här uppe på Doktorn som man kan bygga om till hundpark. Det är många som vill ha något bra för sina hundar

Kommentarsfunktionen är stängd