Nyheter

Vill riva vattentorn

Nyheter Trafikverket har inkommit med en ansökan om att riva vattentornet inom bangårdsområdet i Värnamo. Påskyndas ärendet när taket är borta?

Tidigare har en formell ansökan om rivning av vattentornet på fastigheten Värnamo 15:1 inkommit. Det finns ledning och järnvägsspår i vattentornets närhet så byggnaden kan inte vara kvar på den platsen som den är idag. I ansökan från Trafikverket har tre alternativ presenterats, antingen flytt till två nya platser eller rivning. 

Till samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde inkom information om att taket på vattentornet tagits bort, vilket kan bedömas som att en åtgärd har genomförts innan ett eventuellt lov beviljats.

Trafikverket har meddelat nämnden att vattentornets tak var i så dåligt skick så man var helt enkelt tvungen att ta bort det och har lovat att skydda vattentornet  tills dess att utredning och kommunalt beslut har fattats. 

Tillfällig skydd på taket

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill riva vattentorn

Hoppas inte kommunen viker ner sig. Vi kan inte riva alla traditionella byggnader, det räcker med att centrum har förfulats rejält med sina skolådor.

Tycker det är synd att riva det, man kanske kan göra något gemensamt med lokstallet, vändskivan och vattentornet.

Vattentornet är det enda som är kvar av de tre som byggdes samtidigt som Gnosjö och Limmared.

Men det är ju klart allt gå inte att spara.

Kommentarsfunktionen är stängd