Nyheter

Vill reparera dike – fick avslag

Nyheter Lanna Golfklubb ansökte om ett extra bidrag för att reparera ett dike på golfbanan. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i ärendet. 

Lanna Golfklubb ansökte om ett extra bidrag för att reparera ett dike på golfbanan. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i ärendet. Montage: David Alin

Lanna Golfklubb har skickat in en ansökan till kommunen om ett extra bidrag på 50 000 kronor för reparation av ett dike på golfbanan. Enligt golfklubben uppgår kostnaden till 125 000 kronor, varav föreningen ansöker om 50 000 kronor, och föreningen har även sökt bidrag hos Norhedsstiftelsen, men väntar på besked.

Golfklubb uppger i sin ansökan att diket anlades 1990 och att det anlades genom golfbanan för att dagvatten samt vatten från reningsverket i Lanna skulle kunna rinna ut i en kanal väster om golfbanan. 2005 valde föreningen att stärka upp diket med träplank som nu är i dåligt skick och riskerar att rasa igen och därmed täppa till diket. Föreningen uppger att en sådan händelse skulle innebära att golfbanan skulle svämma över. Föreningen har konstaterat att diket behöver kulverteras genom att lägga en vägtrumma genom golfbanan som de sedan kan fylla igen och så gräs över. 

Fritidsavdelningen konstaterar att Lanna Golfklubb har erhållit extra bidrag för två projekt i våras gällande viltstängsel och bevattningssystem om 24 000 kronor. De konstaterar även att föreningen erhåller ett årligt anläggningsbidrag på 78 510 kronor vilket ska gå till underhåll av golfbanan. Mot bakgrund i ovanstående uppgifter anser fritidsavdelningen att det inte är rimligt att bevilja föreningens ansökan. 

På tekniska utskottets sammanträde diskuterades ansökan. Utskottet beslutade att avslå golfklubbens ansökan.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill reparera dike – fick avslag

Nej, nej.Sådan kan kommunen ge bidrag till när de går med mångmiljonvinst och ska bygga en IFK-arena för alla skattepengar! Landsbygden ska inte gynnas alls men våra skattepengar ska de ha1 Synd att man inte kan byta kommun men ändå bo kvar i sitt hus.
Så trött på det där kommunhuset och dess innehåll.

Det var ju en cykelväg som byggdes i Värnamo, men det funkar alldeles utmärkt att slå golfbollar från den

Tänk hur annorlunda det hade varit om deras ordförande också skulle jobba på kommunen, som en viss tjänsteman som råkade betala ”fel” 250 000 kronor till Värnamos golfbana.

Kommentarsfunktionen är stängd