Nyheter

Vill påskynda översyn av parkering i tätorten

Nyheter En översyn av förutsättningarna för att kunna parkera i Värnamo tätort behöver göras skyndsamt. Det menar teknik- och fritidsnämnden i ett påpekande till kommunstyrelsen.

En översyn av förutsättningarna för att kunna parkera i Värnamo tätort behöver göras skyndsamt. Det menar teknik- och fritidsnämnden i ett påpekande till kommunstyrelsen.

Under övriga frågor på teknik- och fritidsnämndens sammanträde diskuterades parkeringsförutsättningarna i Värnamo tätort.  Nämnden, som ansvarig väghållare, konstaterar att enligt kommunens fördjupade översiktsplan planeras omfattande förtätning, bland annat på fastigheter som i dag utgör del av parkeringskapaciteten i Värnamo. Bland annat behöver parkeringsnorm, rättvis kostnadsfördelning för uppförande av parkering samt parkeringsavgifter ses över för att en fortsatt förtätning ska kunna ske. Med anledning av ovanstående beslutade en helt enig nämnd att för kommunstyrelsen påpeka att en översyn av förutsättningarna för parkering i Värnamo tätort behöver göras skyndsamt. 

– Vi måste ha en övergripande plan för det hela. Vi ser att de som bygger på parkeringar gör som de ska, men då det både är enkelt och gratis att parkera på gatorna så innebär det att varken vi eller fastighetsägaren får några inkomster. Det är viktigt att vi får in inkomster på parkeringarna för att få en god parkeringsstyrning, säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vill påskynda översyn av parkering i tätorten

En skyndsam utredning tar sin tid, eller?

På kommunens mark skulle det fungera med p-skiva. Det fungerar i de flesta större städer.

Man kanske skulle ta betalt för parkeringen vid stadshuset. Den stora platsen används väl mest av personalen i kommunhuset?för på helgerna är där många lediga platser.

Så fint, mjöka oss ännu mer 🙁

Om politikerna kunde lära sig använda de skattepengar vi betalar in bättre, skulle vi slippa det.

Vi har redan en brutalt hög kommunalskatt i denna kommun.

Vem skall ersätta markägaren då tänker du?
Kommunen äger inte alla parkeringar.

Kommentarsfunktionen är stängd