Nyheter

Vill locka tillbaka kommunens unga akademiker 

Nyheter Hur kan vi skapa en vinn-vinn-situation för Värnamos näringsliv/kommun samt Värnamos unga akademiker? Den frågan ställer sig Värnamo Näringsliv, som genom ett nytt projekt vill locka tillbaka kommunens unga akademiker.

Hur kan vi skapa en vinn-vinn-situation för Värnamos näringsliv/kommun samt Värnamos unga akademiker? Den frågan ställer sig Värnamo Näringsliv, som genom ett nytt projekt vill locka tillbaka kommunens unga akademiker. Foto: Pressbild

På Värnamo Näringsliv driver vi bland annat frågor som är kopplat till skola och näringsliv. Vi vet alla att ungdomar som väljer akademiska studier lämnar Värnamo en period och därefter eventuellt tar jobb på annan ort. 

Värnamo vill gärna locka tillbaka dem, antingen när det är dags att söka jobb efter akademiska studier. Att då kunna visa på spännande företag i Värnamo. Likaså i en framtid när det är dags att bilda familj så kan boende i Värnamo locka. 

Vi har definierat sommarjobb som en möjlighet att stärka relationen med Värnamos unga akademiker. Vissa företag är redan i dag duktiga på sommarjobbande akademiker och för vissa kanske det känns mer främmande?

 Syfte och mål med projekt Vua (Värnamos Unga Akademiker)

• För Värnamo att knyta till sig blivande hemvändare – genom detta kan vi bygga ett nätverk för framtida påverkan. 

• Bidra till kompetensförsörjning över tid hos Värnamoföretagen. 

• Kompetensinjektion till näringslivet genom drivna sommarjobbare. 

• Stärka näringslivet och Värnamos attityder och relationer till akademiker. 

• För ungdomen att kunna tillbringa sin sommar på hemmaplan med ett jobb inom sin valda utbildning. 

• Att få kännedom om Värnamos näringsliv och knyta kontakter för framtiden. 

Självklart så sker detta redan i dag, ofta genom informella kontakter mellan ungdomar och näringsliv. Värnamo Näringsliv ser sin roll inte som arbetsförmedlare utan som möjliggörare och initiativtagare till en modell för att få det att hända. 

Värnamo Näringsliv kommer att sommaren 2021 anställa en sommarjobbande akademiker för att starta projektet. Sjösättning blir därefter januari 2022 då lansering sker. 

Källa: Pressmeddelande från Värnamo Näringsliv

Taggar

2 reaktioner på Vill locka tillbaka kommunens unga akademiker 

Pingback: Sommarjobb

Kommentarsfunktionen är stängd