Nyheter

Vill kunna skejta inomhus – så svarar kommunen

Nyheter Teknik- och fritidsförvaltningen har utrett ett av 2023 års mest populära förslag.

En kommuninvånare vill att Värnamo kommun bygger en skatehall. Nu har teknik- och fritidsförvaltningen sagt sitt i frågan. Pressbild: Wikimedia Commons

I höstas föreslog en kommuninvånare att Värnamo kommun ska bygga en inomhushall för skateboardåkare i kommunen.

Vi är mycket tacksamma för våran fina utomhus park, men vi är i behov av en skatepark inomhus. Dels för att kunna skejta när vädret inte tillåter oss att vara utomhus. Men också för att vi tappar kontakten med varandra under vintern. Vi blir sittandes inomhus utan aktivitet eller rörelse, vilket ofta leder till depression. Det är detta som blir problemet. Det är ungefär 6 av 12 månader om året som vi kan utöva våran sport. På vintern blir vi tillsagda att hitta en annan aktivitet att syssla med. Men det är inte alltid så enkelt, menar kommuninvånaren.

213 personer ställde sig bakom förslaget, vilket innebar att det ska behandlas av politikerna. Frågan skickades vidare till teknik- och fritidsförvaltningen för beredning och nu har förvaltningen utrett frågan. Förvaltningen välkomnar förslaget, men konstaterar också att det inte finns några pengar avsatta i investeringsbudgeten för de kommande fem åren för byggandet av en kommunägd skatehall. Teknik- och fritidsnämnden beslutade att avslå förslaget.

– Vi försöker att vara så tillmötesgående som möjligt med svaren. Därför försöker vi besvara så tydligt som möjligt i ärendebeskrivningarna varför vi svarar som vi gör, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela