Nyheter

Vill köpa utrustning – så svarar kommunen 

Nyheter Värnamo GIK vill ge fler möjligheten att prova på ishockey. Nu har tekniska utskottet sagt sitt i frågan.  

Värnamo GIK vill ge fler möjligheten att prova på ishockey. Arkivbild.

Värnamo GIK har ansökt hos kommunen om ett extra bidrag på 6 782 kronor för att köpa in skridskor och halsskydd som ska lånas ut till de som vill prova på ishockey. 

Föreningen uppger i ansökan att det finns ett stort intresse av att prova på ishockey men att utrustningen är dyr. Föreningen vill därför köpa in åtta par skridskor i juniorstorlek och tio halsskydd i juniorstorlek för att låna ut under sina ”prova-på- dagar” så att kostnaden för deltagarna hålls nere. Föreningen hoppas med detta inköp kunna nå dem som tidigare inte har haft möjlighet att testa på ishockey. 

Tekniska förvaltningen gör bedömningen att Värnamo GIK gör en viktig satsning för att möjliggöra aktiviteter för barn och unga i högre utsträckning. Förvaltningen anser det rimligt att bevilja ett bidrag på 5 087 kronor, motsvarande 75 procent av kostnaden. För att ungdomarna ska vara helt skyddade på isen föreslår förvaltningen att föreningen ansöker om ”hockeykit” från Hockeyfonden. Dessa kit innehåller arm-, ben- och axelskydd, byxor, handskar,  klubba och hjälm och passar barn i åldrarna 5–9 år eller 100-135 centimeter långa. 

Tekniskas utskottet gick på förvaltningens linje och beslutade att bevilja Värnamo GIK 5 087 kronor i extra bidrag för inköp av skridskor och halsskydd.

Taggar

1 reaktion på Vill köpa utrustning – så svarar kommunen 

Kommentarsfunktionen är stängd