Nyheter

Vill köpa in fotbollsmål – så svarar kommunen

Nyheter Nya regler från fotbollsförbundet fick Forsheda IF att vända sig till kommunen. Nu har teknik- och fritidsnämnden sagt sitt i frågan.

Nya regler från fotbollsförbundet fick Forsheda IF att vända sig till kommunen. Nu har teknik- och fritidsnämnden sagt sitt i frågan. Genrebild: Henrik Skoglund

Forsheda IF har hos Värnamo kommun ansökt om extra bidrag för att köpa in fotbollsmål och då bidra till att fler barn ska kunna spela fotboll med de kriterier som Smålands fotbollsförbund önskar. I ansökan är kostnaden för dessa fotbollsmål uppgiven till 72 874 kronor och föreningen har ansökt om ett belopp på 70 000 kronor. Enligt ansökan kostar (inklusive moms) femmannamål 14 625 kronor per styck och niomannamål 21 812 kronor per mål.

Bakgrunden till föreningens ansökan är nya regler som Svenska Fotbollförbundet tagit fram för femmannaspel och niomannaspel och mål i storlekar anpassade efter det. Föreningen skriver i ansökan att de tror att detta hjälper till att förhindra att ungdomar slutar spela fotboll i förtid och bidrar till att de får möjlighet att växa in i fotbollen med rätt utrustning. Då Forsheda IF har ansökt om att köpa in fotbollsmål har fritidsavdelningen undersökt hur frågan bör hanteras utifrån fotbollsföreningars önskemål.

Förvaltningen har varit i kontakt med Smålands fotbollsförbund för att höra om det fortfarande finns erbjudande om bra priser på mål och fått svaret att de erbjudanden som finns nu är två niomannamål för 35 811 kronor och två femmannamål för 24 842 kronor. Samtliga priser inklusive nät, moms och frakt.

Teknik- och fritidsförvaltningen anser att det finns anledning att bevilja bidrag till femmannamål. Det innebär en väsentlig skillnad för de minsta spelarna att få mål som är anpassade efter åldern. Däremot är förvaltningen tveksam till hur stor betydelse niomannamål har för verksamheten. Förslaget är att bevilja bidrag till två femmannamål med maximalt 25 procent av Smålands fotbollsförbunds kostnad, vilket innebär 6 210 kronor. Teknik- och fritidsnämnden gick på förvaltningens linje och beslutade på sitt senaste sammanträde att bevilja idrottsklubben ett extra bidrag på maximalt 6 210 kronor.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill köpa in fotbollsmål – så svarar kommunen

Kommentarsfunktionen är stängd