Nyheter

Vill hjälpa växande företag

Nyheter Värnamo kommun söker dialog med Bredaryds företagare för att kartlägga expansionsläget.

Värnamo kommun söker dialog med Bredaryds företagare för att kartlägga expansionsläget. Bilder: David Alin/Arkiv

Till landsbygdsdialogen i Bredaryd hade det kommit in frågor om att förenkla för företag som vill växa och bygga ut.  

– Vi har haft en dialog med företag längs väg 153 som vill bygga ut. När det har blivit skarpt läge så var det ett företag som ville bygga utan redan dagen efter, så vi fick snabbt ta fram en lättare detaljplan. Det vi önskar från hela kommunens sida är att det vore skönt om alla företagare kunde sitta ner tillsammans och komma fram till en helhetslösning. Det tar ungefär 1,5 till 2 år att ta fram en enskild detaljplan och det vi behöver göra är att föra en gemensam dialog med företagen från hela närområdet för att få kontroll på situationen, säger Jan Lindeberg, enhetschef för markexploatering och hållbar utveckling på Värnamo kommun.

– Jag har fått till mig från företagen på Industrivägen att det finns en gemensam önskan att titta på det här. Företagarna vill det och har en önskan om att se över gamla detaljplaner och göra dem nya, för nuvarande detaljplaner tillåter inte samma bygghöjd som på Bredasten. Vi ska snart träffas på runda bordssamtal så jag tar med den frågan dit så att vi kan ta ett helhetsgrepp i frågan, säger Camilla Rinaldo Miller. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill hjälpa växande företag

Kommunen har sett till så företag som vill bygga i Bredaryd får högre ränta på lånen om de bygger här för i stället på Bredasten. Nu skyller de på bygghöjden och detaljplanen mot Bredasten. Sedan att en sådan här sak ska ta 1,5-2år att genomföra är ju bara ett skämt. En fotbollsarena kan kommunen bestämma över en natt att den ska genomföras! Skäms att bo i denna kommun.

– Det tar ungefär 1,5 till 2 år att ta fram en enskild detaljplan.
Undrar hur snabbt Skellefteå tog fram sin plan för att Northvolt skulle komma igång med sitt bygge?
Knappast 2 år.

1,5- 2 år?
Tror inte Skellefteå tog den tiden på sig för att bevilja byggstart för Northvolt.

Kommentarsfunktionen är stängd