Nyheter

Vill ha tågstopp i Horda

Nyheter Det lilla samhället Horda, ett par mil utanför Värnamo är ett samhälle som går lite på sparlåga. För folk utan bil styrs kommunikationen med omvärlden helt av busstidtabellen. Något som det måste bli ändring på, anser somliga.

Tobias Sjöblom anser att det ska byggas en liten hållplats så att Krösatågen åter kan stanna i Horda.

De cirka 400 invånarna ser varje dag hur Krösatåget passerar det gamla stationshuset i byn. Utan att stanna. Stationshuset är numera privatägt och det är många år sedan det fungerade som station.
Tobias Sjöblom är en av de som vill ha en ändring, så att tågen stannar i Horda.
– Jag tycker att man kan bygga en lite hållplats där Krösatåget kan stannas.
– Det behöver ju inte vara något märkvärdigt, men en liknande den hållplats som tågen har på Rörstorp i Värnamo , säger Sjöblom.

De boende i Horda som inte har bil är hänvisade till att ta bussen om de vill åka någonstans. Bussarna går regelbundet men inte all för ofta.
På helgerna är det i princip omöjligt att åka till eller från Horda med kollektivtrafik. I alla fall på kvällar och nätter.
Samtidigt kör Krösatåget förbi Horda till långt in på natten, utan att stanna.

– En liten hållplats där tåget kan stanna skulle betyda väldigt mycket för bygden.
– Den kan till och med bli så att fler väljer att flytta till Horda, om kommunikationerna är bättre, säger han.
Han konstaterar också med viss avundsjuka att det pågår upprustningar av järnvägen och hållplatserna på andra platser i närheten.

Som exempel nämner han Bor, där stationsområdet just nu får en rejäl ansiktslyftning. Hela området där håller på att göras om och moderniseras.
– Det kan ju inte handla om några större kostnader att bygga en cementramp här i Horda där folk kan kliva av och på tåget.
– För tåget kan det ju handla om högst någon minut att stanna och släppa på folk. – Jag ser inga större hinder för detta, bara en massa möjligheter, slutar Tobias Sjöblom

Stationshuset i Horda är numera privatägt.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha tågstopp i Horda

Du som skriver att Horda går på ”sparlåga” bör nog ta en tur ut till samhället och uppdatera dig. Vi har i Horda tre stora industrier som sysselsätter mer folk än antalet bosatta och bidrar till stor del till kommunkassan i Värnamo.

Kommentarsfunktionen är stängd