Nyheter

Vill ha svar om medborgardialoger

Nyheter – Hur kan det komma sig att det görs saker av tjänstemännen på omsorgsförvaltningen utan att politikerna får veta? Den frågan vill Bo Svedberg (S) vill ha svar på.

– Hur kan det komma sig att det görs saker från tjänstemännen på omsorgsförvaltningen utan att politikerna får veta? Den frågan vill Bo Svedberg (S) vill ha svar på från förvaltningen. Bild: David Alin

I onsdags kväll anordnade Värnamo kommun landsbygdsdialog i Bredaryd. En av frågorna som berördes under kvällen var personalsituationen på Bredäng. Förvaltningschef Ulrika Gustafson kunde inte närvara under kvällen utan i stället fick politikerna ta ansvar i frågan. Tidigare under eftermiddagen hade Värnamo kommun släppt en nyhet om att omsorgsförvaltningen under hösten bjuder in till medborgardialog på nio platser över hela kommunen. Informationen hade inte nått Bo Svedberg (S) som fick reda på det hela dagen efter.

– När man har läst Värnamo.nu i dag på morgonen (läs torsdag) kan man läsa att omsorgsförvaltningen gör ett omtag i kommunen om hur de ska organisera hemtjänst och omsorgen överhuvudtaget. Under onsdagen hade vi landsbygdsdialog i Bredaryd där vi bland annat tog upp Bredängsfrågorna och där hade man ingen aning om det. Jag hade gärna sett att vi hade fått reda på det av tjänstemännen innan de går ut med det i tidningarna och lägger ut en massa. Jag har lyssnat med övrig personal inom detta och ingen har en aning om detta. Därför vill jag ha ett svar av någon som kan svara på detta: hur kan det komma sig att det görs saker utan att politiken får veta det? 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vill ha svar om medborgardialoger

Värnamo kommun håller på att tappa greppet! Centerpartiet tappar kontrollen. Några starka tjänstemän som kör hela kommunen som deras privata företag.

Är det inte något som är väldigt konstigt här?
Kommunen inbjuder till en så kallad landsbygdsdialog med invånarna.
Då är det politikerna som ställer frågor till kommunen.
I min naiva enfald trodde jag att det skulle vara tvärtom!

Kommentarsfunktionen är stängd