Nyheter

Vill ha skatepark i Bredaryd – så svarar kommunen

Nyheter Teknik- och fritidsnämnden har behandlat ett populärt medborgarinitiativ.

Teknik- och fritidsnämnden har behandlat ett populärt medborgarinitiativ. Arkivbilder: Peter Magnusson

Bredaryd är en ort utanför Värnamo som gärna glöms bort som del av kommunen. Där finns det många barn och ungdomar som skulle uppskatta en fin mötesplats. Det menade en kommuninvånare som i ett medborgarinitiativ föreslog byggandet av en skate– och lekpark i kransorten.

Förslaget fick 162 röster, vilket innebar att det skulle behandlas politiskt. Kommunfullmäktige remitterade ärendet till teknik- och fritidsnämnden. Nu har teknik- och fritidsförvaltningen utrett förslaget och teknik- och fritidsnämnden beslutade på sitt senaste möte att anse initiativet som besvarat. Läs förvaltningens svar nedan:


Teknik- och fritidsförvaltningen konstaterar att det finns medel avsatta i investeringsbudgeten för att skapa aktivitetsområde i Bredaryd. Vilka olika aktivitetsytor som ska tillskapas är något som kommer att bestämmas i dialog med invånarna i Bredaryd, varför det inte går att säga om till exempel skatepark kommer bli aktuell. Förvaltningen anser att medborgarinitiativet ska anses besvarat. Bedömningen är att förvaltningen kommer ha en dialog med invånarna i Bredaryd under 2024 och att det kommer finnas en politisk majoritet för en satsning inom närmaste fem åren

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha skatepark i Bredaryd – så svarar kommunen

Ja, myndighetssamhället glömmer alltid bort civilsamhället i Bredaryd. Förstår inte varför de ville ha med Bredaryd vid kommunsammanslagningen 1971. Att det finns grupperingar som vi och dem, har man nu fått erfara genom att pengarna alltid är slut när man frågar om hjälp.
Lasse.

Kommentarsfunktionen är stängd