Nyheter

Vill ha restaurang vid populär badplats

Nyheter – Osudden skulle bli ännu trevligare och attraktivare med en restaurang direkt vid stranden. Det menar en kommuninvånare som har skickat in ett medborgarinitiativ.

– Osudden skulle bli ännu trevligare och attraktivare med en restaurang direkt vid stranden. Det menar en kommuninvånare som har skickat in ett förslag till kommunen. Arkivbild.

Läs medborgarinitiativet i något redigerat skick nedan:

Osudden skulle bli ännu trevligare och attraktivare med en restaurang direkt vid stranden. En modern och varierad meny, och med möjlighet att sitta både inomhus och på terrassen utomhus med solen över sjön i sydväst skulle vara ett välkommet tillskott i Värnamos uteliv. Värnamo kommun bör verka för att en tomt med möjlighet till bygglov för restaurang görs i ordning, och att intresserade krögare bjuds in att komma med konkreta förslag angående byggnation, utbud och öppettider.


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 9 september. För närvarande har 17 personer gett tummen upp.

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha restaurang vid populär badplats – så svarar kommunen

9 reaktioner på Vill ha restaurang vid populär badplats

Låt det vara som det är. Lägg pengar på en asfalterad väg med en bättre parkering. Förbjud hundägare att låta sina hundar gå där och bada. Såg en som hunden gjorde ifrån sig och därefter kom en familj med barn och la sina handdukar över den platsen. Lite väl äckligt tyckte de också när jag sa det till dem.

Håller med föregående. Låt denna fina badstrand vara som den är. Förstör inte naturen med byggnader, det är den finaste o skönaste plats har I vår stad

Näsudden!! Hur gick det där?
Låt Osudden vara i fred.
Finns i centrum runt Lagan. Vatten och mat.

Hela Osuddenområdet skulla kunna
utvecklas till nåt magiskt som skapar
ett res- och besöksmål.

Fräscha toaletter och ombytesbås
Jämna fina gräsytor
Plats för försäljning
Brygga ut till ett område med dyk å
hoppmöjlighet
Etc etc…

Verkligen inte, Näsudden fungerade inte så varför skulle det fungera vid osudden?
Mobil servering med foodtrucks är bättre.

Verkligen inte!
Låt osudden vara den oexploaterade oasen som den alltid varit. Ingen fast byggnad. Men varför inte tillåta foodtrucks och glassvagnar.

Vad då alltid varit? På 50-talet fanns en restaurangbyggnad som var tvungen att stänga för allt skitvatten Värnamoborna släppte ut i Lagan. Jagvar där ofta på färd ut på Vidöstern

Kommentarsfunktionen är stängd