Nyheter

Vill ha refug i korsning

Nyheter En kommuninvånare vill öka trafiksäkerheten och föreslår bygget av refug vid korsningen Åsenvägen–Bangårdsgatan.

Bilder: David Alin

En kommuninvånare vill öka trafiksäkerheten och föreslår bygget av refug vid korsningen Åsenvägen–Bangårdsgatan.  [1/2]

"Alltför ofta kommer det bilar från stan som svänger upp på Åsenvägen och genar eller ”skär” kurvan. Bilar på Åsenvägen som ska svänga vänster på Bangårdsgatan måste tvärbromsa eller löper stor risk att krocka", skriver förslagslämnaren.  [2/2]

Läs kommuninvånarens medborgarinitiativ i dess helhet nedan:

Alltför ofta kommer det bilar från stan som svänger upp på Åsenvägen och genar eller ”skär” kurvan. Bilar på Åsenvägen som ska svänga vänster på Bangårdsgatan måste tvärbromsa eller löper stor risk att krocka. Genom att sätta en refug försvinner problemet och trafiksäkerheten ökar väsentligt.


Förslaget ligger uppe för omröstning fram till och med den 9 augusti. I skrivande stund har sju personer ställt sig bakom initiativtagarens idé.

Taggar

Dela


Läs mer

Vill ha refug i korsning – så röstade medborgarna

10 reaktioner på Vill ha refug i korsning

Vad alla ska bara klaga. Boka en ny uppkörning så blir det enklare jag lovar. Tydligen är det många här som vill ut och bara köra. Ha hänsyn och du som kör det är ditt ansvar om något händer vid övergångsstället. Räkna med att stanna eller kör planerat så kör du aldrig på någon även om de bara kör ut. Alla har rätt att vistas i trafiken även de minsta.

Största problemet vid nämnda korsning är att bilister som kör på Bangårdsgatan in mot stan inte förstår att högerregeln gäller!

Jaha, satsa på fler refuger och farthinder, för där finns det tydligen obegränsat med pengar. Eller gräv lite gropar i vägen i samband med studenten i vanlig ordning. Det behövs inte fler refuger, kör ordentligt istället.

Kunde inte sagt det bättre själv. Samma sak med vägen på 27:an nere från söderport så att säga mot Biltema. Ska de inte laga alla hål i rondellerna? Vägen i Ukraina är i bättre skick än den bort mot Rydaholm. Man får köra och väja som ett fyllo på vägen för alla skador i vägen.

Behövs mycket mer, till att börja med, ut med information till alla hushåll, särskilt i Värnamo tätort, följande bör vara med däri:

-Bilister, när ni svänger eller byter fil, blinka och det tydligt.

-Bilister, avstånd räddar liv och er från böter, framförvarande kommer inte köra fortare bara för att man försöker stressa på.

-Cyklister och övriga sakta rullande fordon, om inte det är/finns med skylt påtalat, så har ni INTE företräde på övergångsställen, endast om ni i gång leder dem över.

(Gällande ovan, så ser man även skrämmande nog när unga föräldrar och deras barn, cyklar rätt ut, snacka om att inte vara rädd om sig själva och barnen 🙁 ,skärpning tack)

-Cyklister och gående, påvisa gärna att ni är på väg över, få ögonkontakt med förarna, då vet ni båda 2 vad som gäller.

Många som ska cykla över sträcker bara ut en arm utan att vrida på huvudet. Sedan bara trampar man rakt ut. De måste verkligen lita på att folk stannar…

Detta är ett allmänt problem i alla korsningar. Även problemet att många bilar saknar blinkers.

Har du försökt köra ut från Forsheda efter 16.00?
Där kan behövas en rondell. Så i stan nej.

Hade gärna sett en refug på andra sidan också Åsenvägen/ Sveavägen.

Största problemet är att man har högerregeln i den korsningen. Inför väjningsplikt från backen istället.

Kommentarsfunktionen är stängd