Nyheter

Vill ha ny lekplats – så tänker förvaltningen

Nyheter En kommuninvånaren vill ha en ny allmän lekplats i Värnamo kommun. Nu har kommunen sagt sitt i frågan.

En kommuninvånare föreslår satsningen på en ny allmän lekplats i Värnamo. Arkivbild: David Alin

I höstas skickade en kommuninvånare in ett medborgarinitiativ. Personen föreslog satsningen på en ny allmän lekplats i Värnamo.

–  Jag tycker att vi borde göra en större och finare lekplats åt våra barn och barnbarn. Det är viktigt att barnen har bra lekplats och kan vara ute och röra på sig, samt komma ut i fin utemiljö. En lekplats med lite linbana, rutschkana samt lite aktiviteter för våra barn, skrev kommuninvånaren i sitt förslag.

Förslaget fick tummen upp av 131 personer, vilket innebär att förslaget ska behandlas politiskt. Ärendet skickades vidare till teknik- och fritidsförvaltningen för beredning och nu har förvaltningen utrett frågan.

Förvaltningen välkomnar medborgarens tankar och ser positivt på att det finns en efterfrågan att utveckla kommunens parker och grönytor. Något de menar bidrar till en ökad integration och förbättrad folkhälsa. I flera kommuner har man de sista åren fokuserat på att bygga större så kallade stadsdelslekplatser. En av orsakerna till det är att lekplatser och lekredskap är dyra i både inköp och underhåll, vilket grundar sig i omfattande lagstiftning och regelverk. Värnamo kommun har påbörjat ett arbete för att se över kommunens 56 allmänna lekplatser. Den första lekplatsen som får sig en översyn blir lekplatsen vid Folkets Park i Värnamo. Det arbetet påbörjas när Trälleborgsskolan är färdigbyggd.

Teknik- och fritidsnämnden beslutade att anse medborgarinitiativet som besvarat. 

– Vi försöker att vara så tillmötesgående som möjligt med svaren och vi hoppas att initiativtagarna förstår varför vi svarar som vi gör, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vill ha ny lekplats – så tänker förvaltningen

56 allmänna lekplatser.

Och vad ligger alla dessa i lilla Värnamo?

Kan man lägga 300 miljoner på en arena åt en enskild idrottsförening borde det finnas utrymme att bygga en riktigt lekplats åt Värnamos barn och ungdomar.

Kommentarsfunktionen är stängd