Nyheter

Vill ha ny allmän lekplats – så tänker kommunen

Nyheter Kommunfullmäktige har behandlat ett populärt medborgarinitiativ.

En kommuninvånare föreslår satsningen på en ny allmän lekplats i Värnamo. Arkivbild: David Alin

I höstas skickade en kommuninvånare in ett medborgarinitiativ. Personen föreslog satsningen på en ny allmän lekplats i Värnamo.

–  Jag tycker att vi borde göra en större och finare lekplats åt våra barn och barnbarn. Det är viktigt att barnen har bra lekplats och kan vara ute och röra på sig, samt komma ut i fin utemiljö. En lekplats med lite linbana, rutschkana samt lite aktiviteter för våra barn, skrev kommuninvånaren i sitt förslag.

Förslaget väckte Värnamobornas engagemang.

– Det skulle i så fall vara lämpligare med till exempel flis på marken än den djupa sand som finns på lekplatsen i Apladalen. Små barn kan knappt gå i sanden eftersom de bara sjunker ner i den, man kan knappt dra en barnvagn efter sig när genom sanden när man är där med både små och större barn och varje gång man varit där har man med sig en hel sandlåda hem. Att låta barnen springa barfota är inget alternativ eftersom man inte vet vad som döljer sig i sanden, menade en person.

– Mycket gärna handikappanpassad. Alla behöver leka och träna, menade en annan.

När omröstningen avslutades den 3 januari hade medborgarinitiativet hade fått 131 röster, vilket innebär att förslaget ska behandlas politiskt. På torsdagens kommunfullmäktige var ärendet uppe för behandling. Bland meddelandena till fullmäktiges ledamöter berättas att kommunfullmäktiges ordförande har lämnat över förslaget till teknik- och fritidsnämnden för vidare handläggning.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vill ha ny allmän lekplats – så tänker kommunen

Åk till den nya lekplatsen i skogsfållen så har du både linbana och andra grejer att leka med samt flis i stället för sand.

Kommentarsfunktionen är stängd