Nyheter

Vill ha mer parkeringsyta vid skola och bygdegård – så tänker kommunen

Nyheter Kommunfullmäktige har behandlat ett populärt medborgarinitiativ.

En kommuninvånare föreslår att Värnamo kommun förbättrar parkeringsmöjligheterna vid Bredaryds skola och Bredaryds bygdegård. Bilder: Arkiv/David Alin

En kommuninvånare har uppmärksammat problem med att parkera bilen vid Bredaryds skola och Bredaryds bygdegård. Med anledning av problemet skickade kommuninvånaren in ett medborgarinitiativ. 

Förslaget lyder därför att öppna upp ytan vid Bredaryds gamla skola, ta bort stängslet som är ut mot Klockaregårdsvägen och skapa en ordentlig parkering på den asfalterade ytan som redan finns så man kan hämta och lämna barn till skolan samt att skolans personal har ordentligt med parkeringar med. Säkert och bra för alla i omgivningen, menade förslagslämnaren. 

Förslaget väckte kommuninvånarnas intresse.

Landsbygden behöver få leva. Här finns så många ideella krafter, låt bygden leva, menar en person som ställde sig bakom förslaget.

När omröstningen avslutades den 8 januari hade medborgarinitiativet hade fått 101 röster, vilket innebär att förslaget ska behandlas politiskt. På torsdagens kommunfullmäktige var ärendet uppe för behandling. Bland meddelandena till fullmäktiges ledamöter noterar tidningen att kommunfullmäktiges ordförande Stefan Widerberg (C) har överlämnat förslaget till teknik- och fritidsnämnden.

Taggar

Dela