Nyheter

Vill ha grillplats vid grönområde – så svarar kommunen

Nyheter Teknik- och fritidsnämnden har besvarat ett aktiverande förslag. 

En kommuninvånare föreslår bygget av en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde. Bild: David Alin

I somras föreslog en kommuninvånare satsningen på en grillplats vid Lundens lekplats och grönområde. 

– En grillplats med möjlighet till matlagning av medhavd mat skulle ytterligare främja social samvaro, lek och rörelse och därmed hälsa för såväl gamla som unga i Värnamo, året runt. Det skulle inte bara göra Mossleområdet mer attraktivt utan det skulle även bidra till att utveckla Värnamo som stad, menade kommuninvånaren.

Förslaget fick tummen upp av 142 personer. Det resulterar i att medborgarinitiativet ska behandlas politiskt. Ärendet skickades vidare till teknik- och fritidsförvaltningen för beredning och nu har förvaltningen utrett frågan.

I enlighet med kommunens plan för grönstruktur har kommunen ambitioner att utveckla kommunens park- och grönområden över tid. I planen pekas Mosslelund ut som en stadsdelspark, vilket innebär att dessa parker ses som högt prioriterade och ska utvecklas i takt med att kommunens ekonomi tillåter. Med anledning av det nya bostadsområdet på Mossleplatån anser förvaltningen att Mosslelunden har en stor möjlighet att bli en mötesplats i stadens sydvästra del. Förvaltningen ser positivt på förslaget, men konstaterar att en grillplats kan bli aktuell på platsen först i samband med att parkområdet görs om.

Teknik- och fritidsnämnden beslutade att anse medborgarinitiativet som besvarat. 

– Vi försöker att vara så tillmötesgående som möjligt med svaren och vi hoppas att initiativtagarna förstår varför vi svarar som vi gör, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha grillplats vid grönområde – så svarar kommunen

Det är bara att ställa dit ett betongrör och några bänkar. Hur svårt behöver det vara för denna kommun?

Kommentarsfunktionen är stängd