Nyheter

Vill ha gratis bussresor för äldre

Nyheter För att underlätta parkeringssituationen i Värnamo stad föreslår en kommuninvånare att äldre erbjuds gratis bussresor.

För att underlätta parkeringssituationen i Värnamo stad föreslår en kommuninvånare att äldre erbjuds gratis bussresor. Bilder: David Alin/SPF

Frågan om betallösning på kommunens parkeringar i Värnamo centrum skapade heta diskussioner under förra året. En kommuninvånare har tagit fasta på frågan. För att förbättra trafiksituationen i centrum föreslår personen gratis bussresor för äldre.

– I många städer har man anammat detta. Antingen efter en viss ålder eller inom en viss tid på dagen. Bussen går för det mesta tom utan resenärer som det är nu. Det har slagit väl ut både för resenärerna på bussen, parkeringsplatsen får fler lediga platser och trafiken i centrum blir mindre, menar förslagslämnaren.

136 personer ställde sig bakom invånarens förslag. Ett resultat som innebär att Värnamos politiker ska behandla förslaget. På torsdagens möte godkände kommunfullmäktiges ledamöter förslaget och lämnade över det till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Vill ha gratis bussresor för äldre

Borde också gälla för barn upp till 18 år. Gratis för barn och pensionärer.

Ett riktigt bra förslag med gratisresor för pensionärer.
Bussarna går ju ändå nästan helt tomma, då är det väl bra att det finns passagerare också.
Kostnaden finns ju redan !

P-skiva och fri lokaltrafik sen är parkeringsproblemet löst. Men eftersom det är Värnamo så blir det väl parkeringshus och höjd lokaltaxa och bussar som går tomma.

Bussen i Värnamo är ju bara till för de som ska åka mellan Rörstorp och sjukhuset. Gröndal och Norregård till exempel har ju ingen linje längre.

Varför kan inte kommunen införa p-skiva i stället för betalparkeringar överallt. Bara det skulle underlätta för folk.

Kommentarsfunktionen är stängd