Nyheter

Vill ha en ny bro över Storån

Nyheter "Låt vår övergång vara kvar!", skriver en kommunmedborgare i ett medborgarinitiativ och vill ha en ny bro vid Storån i Forsheda.

  [1/2]

  [2/2]

I Forsheda finns fyra motionsrundor av varierande längd och karaktär. Rundorna har ett stort värde rörande friskvård och folkhälsa för Forshedas invånare, enligt initiativtagaren, som föredrar den sex kilometer långa Ängarundan. Rundan går längs Storån och innehåller två övergångar över vattendraget, varav den ena nu är avstängd på grund av allmänfara. Undersökningar pågår och beslut ska tas om eventuell renovering alternativt borttagning av bron.

”Nu under tiden som bron har varit avstängd har det förekommit att personer i stället nyttjar Järnvägsbron över Storån som övergång, vilket innebär en mycket stor risk, då sikten är väldigt dålig mot Forshedahållet och tågets hastighet från det hållet är ganska hög. Varför inte bara vända vid den avstängda bron tänker ni? Ja, det är väl mest psykologiskt, men att trampa i sina egna spår känns som att gå tillbaka i utvecklingen. Det känns fel och den njutbara stunden blir då inte lika njutningsbar. Det kanske är därför som en del invånare i stället löser problemet med att gena över Järnvägsbron i stället?”, skriver förslagslämnaren och ser stora risker med om övergången försvinner permanent:

  • Ökade dödsfall i Forsheda, (vuxna som barn), vid kollisioner med tåget på Järnvägsbron
  • Minskad stresshantering och ökad fetma hos invånarna
  • Minskad trygghet och ökad brottslighet

”Våra rundor och framförallt Ängarundan har ett stort värde ur många perspektiv för oss invånare i Forsheda. Ta inte bort vår övergång där järnbron ligger!”, skriver initiativtagaren och föreslår till kommunen att, om renoveringskostnaderna blir för höga, ersätta bron mot en trävariant.

Taggar

3 reaktioner på Vill ha en ny bro över Storån

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *