Nyheter

Vill ha en hundrastgård i Rydaholm

Nyheter En hundägare i Rydaholm föreslår i ett medborgarinitiativ att kommunen skapar en rastgård i samhället.

Arkivbild.

Frågan om kommunala hundrastgårdar har diskuterats flitigt de sista åren. Värnamo kommun är i grunden positiva till sådana satsningar så länge det finns en organiserad samtalspart som kan ansvara för drift och tillsyn av en hundrastgård. Nu vill en kommuninvånare att kommunen satsar på en hundrastgård i Rydaholm:

”Vi som bor i Rydaholm har många hundar som finns här. De som har hundar måste åka någonstans och släppa de så de blir trötta. Jag vill att hundarnas matte och husse ska träffa andra människor som har hund och lära känna de. Om det blir det så får det inte vara hundrastgård vid något ekträd för det är giftiga för hundar”, skriver förslagslämnaren.

Förslaget stängs för omröstning den 19 januari och i skrivande stund har 123 personer ställt sig bakom initativet. Det innebär att kommunens politiker behandlar frågan under året.

– Ge människans bästa vän den bästa platsen att leka i! Snälla, skriver en kommuninvånare.

– Detta låter som ett fullt genomförbart förslag för kommunen. Tänk vad trevligt om det ordnas lite utanför storstaden också. I Rydaholm finns MÅNGA hundar och behovet av en rastgård är stort. Bra ur miljösynpunkt också, då inga resor till annan ort krävs. En rastgård skulle verkligen uppskattas av många, både två- och fyrbenta!, skriver en annan.

Taggar

Dela