Nyheter

Vill ha en hundrastgård i Bredaryd

Nyheter En hundägare i Bredaryd vill att kommunen skapar en rastgård i samhället och har skickat in ett medborgarinitiativ. 

Arkivfoto

”Det är inte bara barn som vill leka med varandra. Hundar vill också leka, men att leka i koppel är inget alternativ och att släppa dem lösa är heller inget alternativ. Att åka till rastgårdarna i Värnamo är ett alternativ men inget bra ur miljösynpunkt. Det kan inte vara så kostsamt och jobbigt att sätta upp staket, sätta dit en parkbänk och en papperskorg till bajspåsar”, skriver initiativtagaren. 

I samma förslag föreslår initiativtagaren även att parken i Bredaryd färdigställs. För ett par år sedan förstördes parkens stigar när röjningsarbete genomfördes. Personen tänker sig att om parken görs iordning, kan besökarna få en känsla av Apladalen när de strövar omkring där. 

”Det är många som promenerar i parken, även skolan och förskolan vistas där. Det behövs inga stora ändringar, men det skulle betyda väldigt mycket för oss i Bredaryd. Allt behöver inte bara vara i Värnamo”, avslutar förslagslämnaren.

I skrivande stund har förslaget fått 29 röster.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vill ha en hundrastgård i Bredaryd

Kommentarsfunktionen är stängd