Nyheter

Vill ha en bullervall i Rydaholm

Nyheter Ökad trafikbelastning och gallring av träd blev den tändande gnistan för Marianne Samuelsson. Nu föreslår hon satsningen på en bullervall i Rydaholm. – Man måste göra någonting, säger hon till Värnamo.nu.

Ökad trafikbelastning och gallring av träd blev den tändande gnistan för Marianne Samuelsson. Nu föreslår hon satsningen på en bullervall i Rydaholm. Bilder: Privat/Press

I slutet av 1990-talet flyttade Marianne Samuelsson till Apelvägen i Rydaholm. Sedan dess har riksväg 27 fått en ökad trafikbelastning. I kombination med att skogen mellan 27:an och Rydaholms samhälle har gallrats ut har ett problem uppstått, i form av buller.

– Även om vi har lite skog mellan oss och vägen går det knappt att vara ute i trädgården under längre stunder utan att du omges av ljud från lastbilar. Stundvis är 27:an mer trafikerad än E4:an. På Hovslagaregatan har de huggit ner varenda träd och de som bor där har alldeles förfärligt med oljud, säger hon.

För att råda bot på problemet har Marianne skickat in ett medborgarinitiativ. Hon föreslår att det byggs en bullervall mellan riksväg 27 och Rydaholms samhälle.

Som situationen är nu så är den inte hållbar. Då föddes tanken: varför inte en bullervall? 27:an är stundvis mer trafikerad än E4:an och då är det märkligt att det inte har gjorts någon bullervall här tidigare. Man måste göra någonting, man kan inte bara gnälla. Jag hoppas att det blir en tankeställare, säger hon.

Mariannes förslag ligger uppe för omröstning fram till mitten av juni. I skrivande stund har sex personer gett tummen upp till förslaget.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha en bullervall i Rydaholm

Kommentarsfunktionen är stängd