Nyheter

Vill ha discgolfbanor i närheten av skolor – så svarar kommunen

Nyheter Teknik- och fritidsförvaltningen har utrett ett populärt medborgarinitiativ.

En kommuninvånare vill tillgängliggöra discgolf bättre för barn och ungdomar i hela Värnamo och föreslår satsningen på två niohålsbanor i anslutning till Enehagsskolan och Exposkolan. Bilder: David Alin/Arkiv

I höstas skickade en kommuninvånare in ett medborgarinitiativ. Personen föreslog satsningen på två niohålsbanor för frisbeegolf på den östra sidan av Värnamo. Ett förslag som invånaren menar skulle förbättra sportens tillgänglighet för stadens barn och unga.

247 personer ställde sig bakom förslaget, vilket innebar att det ska behandlas politiskt. Frågan skickades vidare till teknik- och fritidsförvaltningen för beredning och nu har förvaltningen utrett frågan.

Förvaltningen bedömer att en discgolfbana på det föreslagna området inte är aktuellt inom de närmaste åren. Dock ser de platsen som intressant för en just discgolfbana och välkomnar initiativ från föreningslivet på hur en sådan anläggning ska finansieras och drivas.

Teknik- och fritidsnämnden beslutade på sitt senaste sammanträde att avslå förslaget.

– Som vi ser det nu finns det inte med i planeringen. Inte förrän det finns en förening som är intresserad av att vara med och driva den, säger nämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill ha discgolfbanor i närheten av skolor – så svarar kommunen

Väldigt tråkigt beslut. I hela Sverige bygger kommunerna discgolfbanor, men i Värnamo kommun betalar discgolfföreningarna kommunen för att få anlägga banor!
Dåligt!

Kommentarsfunktionen är stängd