Nyheter

Vill ha allmänhetens åkning med klubba – så svarar kommunen 

Nyheter Kommuninvånarens förslag på spontanidrott gick inte hem hos kommunen.

En kommuninvånare föreslår att Värnamo kommun inför allmänhetens åkning med klubba i Axelent Arena. Bild: David Alin

I höstas skickade en kommuninvånare in ett medborgarinitiativ. Personen föreslog att Värnamo kommun inför allmänhetens åkning med klubba i Axelent Arena.

På så sätt främjar man spontanidrott då barn själva kan cykla ner till hallen. Man främjar också folkhälsan då fler kommer nyttja allmänhetens åkning när enkelheten att ta sig till hallen själv ökar, menar kommuninvånaren. 

Förslaget väckte kommuninvånarnas engagemang och fick 113 röster, vilket innebär att det ska behandlas politiskt.

– Isen kommer vara fylld med lyckliga individer om det tillåts klubba på allmänhetens åkning, menar en av personerna som ställde sig bakom förslaget. 

Nu har teknik- och fritidsförvaltningen utrett frågan. Förvaltningen yrkade på avslag med hänvisning till att allmänhetens åkning med klubba erbjuds under vardagar i Talavidshallen i Rydaholm och på studiedagar och lov i Värnamo.

– Vi beslutade i enlighet med förvaltningens beslutförslag. Det man kan undra är hur stort är behovet egentligen?, berättar teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Taggar

Dela


4 reaktioner på Vill ha allmänhetens åkning med klubba – så svarar kommunen 

Hur svårt är det att dela av banan på mitten med klubba och puck på ena sidan, utan på den andra sidan. Vilka världsliga problem. Dessa politiker, det är ju bedrövligt att bara ha en diskussion.

Ett problem är ju att de som innehar klubban inte förstår att det är fler som är där enbart för att åka skridskor. Senast jag åkte när det var tillåtet med klubba fick jag puck skjuten på skridskorna 2-3 gånger på den knappa timmen vi var där, kanske inte så farligt för vuxna men det är ju från 3 år och uppåt som åker så man kan ju inte använda andra som måltavlor.
Dessutom så var ju 90 procent av de med klubba redan iklädda hockeylagets tröjor och då får man ju den tiden man behöver ändå.
Men mer tid för allmänhetens åkning vore ju trevligt.

Hur kan man ens resonera med att man ska åka till Rydaholm för att få använda klubban?
Det kommer att ta död på ishockeyn, då alla inte har möjlighet av olika anledningar att ta sig till Rydaholm vid de tiderna.
Dela upp tiderna istället och ge fler tillfällen.

Vi har elva fotbollsplaner i Värnamo och om man inte får använda sig av boll och fotbollskor eller innebandy men du får inte använda dig av klubba och boll, bara vid vissa tider. Argumentet att man kan åka till Rydaholm under veckorna om man vill använda sig av klubba och puck…det är en förutsättning att kunna spela ishockey. Jag är inte förvånad över beslutet.

Kommentarsfunktionen är stängd