Nyheter

Vill granska LBC och Tekniska förvaltningen

Nyheter Hur kunde kostnaden för rivningen av det gamla reningsverket i Värnamo landa på 8 miljoner kronor? I stället för budgeterade 4,5 miljoner.

Här låg reningsverket som kostade 8 miljoner att riva. I stället för 4,5 miljoner som var budgeterat.

Detta är en fråga som Socialdemokraterna nu vill att externa revisorer ska titta närmare på.
Bakgrunden är Tekniska nämndens agerande när de tillsammans med LBC, Lastbilscentralen genomförde projektet hos golfklubben i Värnamo.
Som Värnamo.Nu skrev om i går hamnade kostnaden på 260 000 kronor, på ett konto avsatt till en cykelväg i Hånger.

I går berättade förvaltningschefen på Tekniska nämnden, Jesper du Rietz att minst 50 pågående projekt ska granskas. – Det handlar om 2018 och 2019, men kan bli projekt längre tillbaka som också kommer att granskas, sa Jesper du Rietz då.

Socialdemokraterna ifrågasätter nu varför rivningsarbetet av det gamla reningsverket inte upphandlades. Detta projekt genomförde av Tekniska förvaltningen i samarbete men och inom det ramavtal som finns mellan Tekniska förvaltningen och LBC.

Svaret som Socialdemokraterna fick då var att Tekniska inte kunde specificera vilket arbete som skulle utföras och vilket jobb som specifikt skulle läggas ut på anbud. Därför valde Tekniska förvaltningen att själva, tillsammans med LBC utföra arbetet.

Slutnotan blev då 8 miljoner kronor, i stället för 4,5 miljoner. I totalsumman ingår 500 000 för miljöarbete samt fördyrande förarbete för en miljon. Nu kräver Socialdemokraterna  att en extern revision ska genomföras, för att säkerställa att inga oegentligheter har begåtts i i samband med rivningen av reningsverket.

Taggar

3 reaktioner på Vill granska LBC och Tekniska förvaltningen

Hm…huruvida vore de, om di tog in dem som skola

kunna matematik och räkningarnas skapelser?

För vem gjorde vad och för vem…

eller vem fick vad för att göra för det…

Lite roligt att Gatuchefen även lyckats sitta på 3 stolar. Fd VD för ramavtalsentreprenören.

Tja…. Nu är det nog dax att granska det mycket osunda samarbetet som tycks ha pågått länge…

Kommentarsfunktionen är stängd