Nyheter

Vill främja tillväxt – ansöker om bidrag

Nyheter Näringslivsföreningen i Lanna-Bredaryd vill främja tillväxten i området och ansöker om handels- och attraktivitetsbidrag för de kommande åren.

Näringslivsföreningen i Lanna-Bredaryd vill främja tillväxten i området och ansöker om 100 000 kronor om året i handels- och attraktivitetsbidrag för de kommande åren. Arkivfoto

Föreningens bidragsansökan avser perioden 2021–2023 och föreningen hoppas på att få 100 000 kronor om året i bidrag.

Bidraget ska användas för att främja områdets föreningar i deras arbete med att attrahera och integrera invånare och nyanlända samt för att stärka Bredaryds roll som attraktiv och intressant.

”Vi kommer att arbeta för att befolkningsmängden skall öka i Bredaryd och Lanna. Detta är ett led i Värnamo kommuns mål om 40 000 invånare 2035. Med detta mål så kommer kransorterna att få en stor roll betydelse för att lyckas. Föreningarna i Lanna och Bredaryd har en oerhört viktig roll för att detta arbete skall lyckas. Vårt samarbete med föreningar genom stöd och aktivt arbete kommer att bli än viktigare framåt. Dessa pengar gör att föreningar kan söka medel för att öka attraktionen för föreningen, Lanna/Bredaryd och därmed Värnamo kommun. Vi vet att det finns en fortsatt tillväxt i Lanna/Bredaryd. Dert finns bara möjligheter”, skriver näringslivsföreningen i sin ansökan till kommunen.

Taggar

Dela