Nyheter

Vill förlänga Värnamobadets säsong

Nyheter De senaste årens förlängda badsäsonger på Värnamobadet har varit en lyckad satsning. Nu ansöker tekniska utskottet hos kommunstyrelsen om pengar för att hålla badet extraöppet även den kommande sommaren.

De senaste årens förlängda badsäsong på Värnamobadet har varit en lyckad satsning. Nu ansöker tekniska utskottet hos kommunstyrelsen om pengar för att förlänga även den kommande badsäsongen. Arkivbild: Peter Magnusson

De senaste tre somrarna har Värnamobadet haft utökade öppettider, 2021 med två extra veckor. De utökade tiderna har möjliggjort många aktiviteter för både föreningar, privatpersoner, skolor och de som är i behov av simundervisning. Värnamo simhalls planering är i hög grad beroende av att Värnamo Simsällskap har tillgång till Värnamobadet och de utökade tiderna på Värnamobadet har frigjort tider i simhallen.

Under 2021 var Värnamobadet öppet för allmänheten från den 13 maj till den 4 september. Två vuxna, 20 unga och ytterligare feriearbetende ungdomar i kommunens regi bemannade anläggningen under säsongen. Badet har, trots pandemin, haft många besökare. Totalt har Värnamobadet under säsongen 2021 haft 9 871 besök, jämfört med förra årets 8 059 besök.

Tekniska utskottet har sett ett framgångsrecept i Värnamobadets utökade öppethållande och beslutade på sitt senaste sammanträde att hos kommunstyrelsen ansöka om 150 000 kronor i extra medel för att anläggningen ska kunna vara öppet vecka 20 och 21 samt vecka 35 och 36 under sommaren.

Taggar

Dela