Nyheter

Vill dela ut posten var tredje dag

Nyheter Tidigare godkännande på varannandagsutdelning och nu lämnar Postnord önskan om att få på sig tre dagar att leverera vår post. Uppdaterad text kl 14.30; Ministern säger nej till förslaget

Arkivfoto

Samtidigt som portot höjdes två kronor vid årsskiftet aviserar nu Postnord om att få längre tid att leverera vår post. Till Dagens Nyheter har Postnords vd AnneMarie Gardshol sagt att verksamheten måste förändras inom några år för att inte gå med miljardförlust.

Tidigare har Post- och telestyrelsen godkänt möjligheten att dela ut post varannan dag. Förslaget som kan komma att lämnas är att Postnord ska få tre dagar på sig att dela ut posten, vilket vd;n vill ha svar från regeringen senast till sommaren.

Den dansksvenska postkoncernen har under de tre senaste åren gått med förluster om totalt 2,99 miljarder kronor.

Uppdaterad kl 14.30; Energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman säger nej till förslaget att Postnord ska få tre dagar på sig att dela ut posten. Anders Ygeman säger till Dagens Nyheter att det han är mest orolig för i Postnords service är att ”upprätthålla en bra service på landsbygden och lantbrevbärarlinjen, det vill jag värna om.”

 

 

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vill dela ut posten var tredje dag

Den största blåsningen som gjordes av ett danskt postväsendet mot svenska Posten är speciell. Svenska Posten stod för 70 procent av värdet, men Sverige fick bara 60 procent av ägandet och bara 50 procent av rösterna.
Reinfeldt med näringsminister Maud Olofsson godkände denna affär-kompensation för denna affär fick staten en summa av 1.4 miljarder av danskarna. Men bolagsdelarna var enorma Sverige hade rationaliserat, danskarna bara höjde priserna.
Transporterna var dyrare per styck, Sveriges yta är 10 gånger större än Danmark. Sveriges högst operative chef posten på den tiden slutade som chef 2014 säger att det är den sämsta affär som han kunde tänka sig.
Han säger att svenskarna blev fullkomligt grundlurade
av danskarna. Brevbärarna i Danmark (tusentals) stod utan arbete.3 0% hade ett bra avtal. De fick 3 årslöner när de sa upp sig.
Jag säger att låt danskarna betala skiten.
Från en vinst på 641 miljoner till en förlust på 1910 miljoner
Kan bara se att bolaget går i konkurs.
Låt dansken betala.

Jag säger bara att vi inte kommer att acceptera tre dagar. Aldrig!
Detta är en borgerlig avreglering. Låt Annie L svara för sina centerföreträdare i den borgerliga regeringen.
Tack från en som ser det mesta.
CG Värnamo
Aldrig 3-dagars utdelning.

Kommentarsfunktionen är stängd