Nyheter

Vill bygga för de äldre i centrum

Nyheter Kommunen borde satsa på boende för de äldre. I centrala Värnamo.

Socialdemokraterna vill att det byggs boende för äldre i centrala Värnamo.

De har siktat in sig på kvarteret Rudan, där det bland gatuköket Sten Stures ligger i dag.
I sin motion siktar partiet brett, men ändå med fokus på de äldre.
De vill ha ett boende där alla, oavsett kondition, kan bo.

Där ska finnas ”såväl ordinärt boende, som korttidsboende och särskilt boende samt gemensamhetsutrymmen, service och vårdadministration i samma fastighet. Det kan också passa utmärkt om man vill ha servicen ”trygghetsboende” i samma hus” skriver de i sin motion.

I motionen som är underskriven av Ulla Gradeen, Kent Blixt, Gun-Britt Klingberg samt Åke Wilhelmsson och Pär AJ Persson så ger de flera exempel på orter där liknande boende finns och fungerar bra. Ett sådant exempel är Åsikten i Ljungb. Örebro och Simrishamnär andra platser som har anammat denna idé.

– Att kombinera de tre boendeformerna innebär en flexibilitet och resursstarkare tillgång på personal. Att dessutom förlägga ett sådant nytt boende centralt innebär också att allmänheten enklare och naturligare kan besöka servicen som finns inom byggnaden skriver de som avslutning i sin motion.

Här skulle det passa bra att bygga boende för de äldre, säger socialdemokraterna med Pär AJ Persson och Åke Wilhelmsson i spetsen. Foto: Privat

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill bygga för de äldre i centrum

Jo vill man att centrum ska dö så kan man ju placera ett äldreboende där ja. Om man nu ska bygga boende, se till att bygga boende som inte diskriminerar utan är öppen för alla. Men enligt mig så skall man inte bygga boende på ett sådant läge, utan definitivt ha något av mer kommersiellt slag.

Kommentarsfunktionen är stängd