Nyheter

Vill bygga arenastad på Hornaryd

Nyheter Idrottshallarna i Värnamo har kommit till åren och är i behov av renovering. (SD) vill bygga arenastad i Hornayd

Blir det en arenastad i Värnamo?

Bengt Lundström (SD) berättar om motionen som inlämnades till kommunfullmäktige.

– Flera hallar ligger utspridda inom stadsgränsen och utgörs av flera små hallar, detta skapar extra kostnader för uppvärmning, skötsel, personaltid, övervakning med mera.

– Vårt förslag är att få inomhusidrott, simning, hockey, konståkning, fotboll med mera samlat i samma område. En arenastad. Efter att ha besökt andra orters hallar och arenor och hur de har lyckats med att få olika idrotter och personal samlade på en plats. Istället för att lägga ut pengar på tillfälliga reparationer tycker vi att man ska göra en detaljplan på ett område som man successivt kan bygga ut. Att påbörja en arenastad där man låter den växa fram i takt med att äldre anläggningar förfaller. Målet med befolkningsökning till att år 2035 att bli en kommun med 40 000 invånare samt önskemålet om ”Hälsosam Uppväxt” kräver också nya och större anläggningar. Arenastaden föreslås öster om Hornaryd.

– Fördelen med denna plats är närhet till sjukvården, räddningstjänst, värmekraftverket, reningsverket och Mossleskolan. Närhet till SMK, Värnamo Brukshundklubb och Värnamo Ryttarförening med deras anläggningar. Nya områden växer fram då man tagit fram detaljplan på Mossleplatån, Helmershus och Åminne med omnejd. Värnamo växer söderut och det innebär att läget blir mer centrerat. Bra anslutningar till E4:an via riksväg 27 gör detta till en bra reklamplats för Värnamo. Med hänvisning till ovanstående föreslå vi Sverigedemokraterna att påbörja projektering för kommande arenastad på angiven plats, att göra en inventering av dagens anläggningar och lägga fram en plan i vilken ordning ny anläggning är i behov att byggas, att kontakta föreningarna och fastställa vilka behov de har idag och framöver, berättar Bengt Lundström (SD) och överlämnar motionen till kommunfullmäktige.

Taggar

7 reaktioner på Vill bygga arenastad på Hornaryd

Är det ingen som tänker på bönderna som förlorar åkermark och skogsmarken? Vi behöver våra åkrar och skog de ger mat, mångfald i djurriket med mera. Visst en arenastad låter väl bra men ta och riv det gamla och bygg något nytt istället på redan befintlig mark som kommunen redan äger…

Svar till Marika! Den plats vi föreslaget är noga utvald.
Vi är motståndare till att bygga på åkermark och har därför föreslagit skogsmarken bortanför åkermarken.
Den skogsmark som vi föreslagit är i kommunens regi och inga lantbrukare blir av med skog.
Området som kommunen äger sträcker sig ända bort till Sörsjö.
Marken i sig är inte lämplig varken för skogsodling eller jordbruk.

Att riva och bygga på befintlig mark är inte lätt då ytan är för liten och man ej kan samla alla idrotter på en plats! Idag har vi simhall, sporthall och ishall i anslutning till Apladalen och där finns inte den arean att bygga på för vi vill inte inkräkta på Apladalen.

Några har gett förslag på Ljuseveka men där ligger vår vattenreservoar och räknas som skyddat område. Även Bredasten har nämnts men det området är reserverat för industri/handel.

Hoppas det besvarar dina frågor!

Detta va på tiden äntligen en bra idé.så att våra ungdomar har nått att göra. Skulle gjort detta för länge sen ishallen har kostat med att lappa laga taket. Värnamo gummi är ett misslyckande ekonomisk bättre lägga våra skatte pengar vettigt bra Sd

Kan inte mer en säga att det är kanon idé.
Det är på tiden kommunen gör något åt detta.

Låter som ett strålande färslag men som vanligt när SD tänker utanför boxen så röstas väl detta förslag ner!?

Med den inställning som fullmäktige har intagit till partiet SD så betyder förslaget: Aldrig!

Strålande motion… titta på Växjö, vilket enormt lyft det blivit för dem runt arenastaden..
Har kommunen råd med Gummifabriken..( där för övrigt prislappen hålls hemlig ) så måste det finnas obegränsat med utrymme i budgeten för något som verkligen skulle främja oss andra helt vanliga kommuninvånare.
Gör något ordentligt nån endaste gång istället för att lappa och laga…

Kommentarsfunktionen är stängd