Nyheter

Vill bevara grönytorna

Nyheter Det kom ett 50-tal till manifestationen mot att bygga på grönytor i Värnamo och inte minst i Karlsdal där samlingen ägde rum.

Manifestationen hade boende i Karlsdal arrangerat för sin fotbollsplan med support från Miljöparti och Socialdemokraterna.
Ett 50-tal kom. Det bjöds på fika och delades ut ”godispåsar” med bland annat information.

Pär Persson (S) talade hur viktigt det är att värna grönytor och Bo Svedberg (S) påtalade att samhällsbyggnadsnämnden har i två beslut haft majoritet att det inte ska tecknas markanvisningsavtal och att detaljplaneprocessen inte ska inledas, men i kommunfullmäktige har beslutet ändrats.

– Gottlieb Granberg (M) har lagt en motion att avtal ska hållas för att få ärendet till detaljplaneprocess. Närvarande var även SD-ledamoten Jan Nilsson som i nämnd stöder Miljöpartiet och Socialdemokraterna att fotbollsplanen ska vara fotbollsplan och ge möjlighet till spontan lek och att barns drömmar om att bli en ny Zlatan kan börja med att spontant ta bollen efter VM-matchen ut på grönytan och skjuta ett snyggt mål i krysset, säger Jörgen Skärin (MP).

Jörgen Skärin talade själv om vad som händer när man använder den nya plan- och bygglagen från 2010:900 som drevs igenom av Alliansen 2006–2014.
– Detta möjliggör byggnation på parker och grönytor genom att begära planbesked – alltså begära ändring av detaljplan från grönyta till byggbar yta. Brottaren Gunnar Carlsson berättade att hans fru gick till kommunen när Karlsdal var nybyggt och tvingade kommunen att anlägga fotbollsplanen och en lekplats till barnen i Karlsdal och hon lyckades få sin vilja igenom och det blev en fotbollsplan och lekplats . Det har varit till stor glädje för barnen i området de 50 år som nu gått.

Samling i Karlsdal. Fotbollssupportern i gul tröja passar bra in på denna grönyta. Privatbild

Taggar

Dela


2 reaktioner på Vill bevara grönytorna

På tiden att de börjar tänka på kommunens framtid. Alla vill inte spela fotboll, och vi behöver mer bostäder.

Det finns andra ytor att bygga på. Det är inte endast fotboll som utövas utan många andra sporter o lekar. Det är många skolor och förskolor som använder denna yta.

Kommentarsfunktionen är stängd