Nyheter

Viktor på rätt väg

Nyheter Viktor Radell är på rätt väg. Nu berättar han om sitt första år som rektor på Gröndalsskolan och om skolans framtid. 

Viktor Radell är på rätt väg. Nu berättar han om sitt första år som rektor på Gröndalsskolan och om skolans framtid.

Vårsolen skiner utanför Viktor Radells kontorsfönster. Det är onsdagsmorgon och Viktor är i full färd med planeringsarbete när jag kommer på besök.

– Det har varit ett bra år med mycket att göra. Det tar ganska lång tid att sätta sig in i en verksamhet och för mig som dessutom kom mitt i en termin så har det i början handlat mycket om att lära känna organisationen. Gröndalsskolan är en fantastiska skola, det finns en mycket bra personalgrupp här med en familjär känsla och duktiga elever. Det finns mycket driv och energi i skolan, både bland personal och elever. Sedan har jag tyvärr varit tvungen att periodvis vara frånvarande under året på grund av sjukdom i familjen och jag vill tacka alla som ställt upp under detta år.

För närvarande tar organisationsarbete upp en stor del av Viktor Radells tid.

– Inför kommande läsår blir det förändringar i stödorganisationen. Vi kommer att anställa två speciallärare och har ökat upp specialpedagogstjänsten ytterligare så att elever får den hjälp och det stöd de behöver och har rätt till.

Men låt oss backa bandet. Åhusbördige Viktor Radell arbetade under 13 års tid med säkerhetsfrågor i Försvarsmakten i Stockholm. När familjelivet inleddes på allvar riktade Viktor, hans fru Lina, som är från Värnamo, samt deras två söner blickarna söderöver.

– Så fort vi hade ledig tid över spenderades den antingen i Värnamo eller i Åhus. Jag tycker att Värnamo är en supertrevlig stad och alla människor är så positiva. Det finns ett driv här.

I december 2017 inledde Viktor en tjänst som rektor för introduktionsprogrammet på Finnvedens gymnasium. Under de kommande åren växte ansvaret och under de sista 1,5 åren på gymnasiet var han rektor för introduktionsprogrammet, industritekniska programmet samt fordons- och transportprogrammet.

– Det var ett stort ansvar, men jag hade duktiga kollegor och vi gjorde det tillsammans.

När tjänsten som rektor på Gröndalsskolan utannonserades såg Viktor Radell chansen och sökte den. I december 2020 stod det klart att han skulle efterträda Dan-Ola Einarsson, vilket han gjorde den 1 mars 2021.

– Det här är ett spännande jobb med mycket ansvar, där den ena dagen inte är den andra lik. Som person är jag lyhörd och står för att vi gör det här tillsammans. Det handlar om delaktig och öppenhet.

Med en ny idrottshall och en förändrad skolstruktur, som innebär att Gröndalsskolan blir en 7–9-skola, är det spännande tid som väntar för Viktor Radell.

– Det händer verkligen saker i en positiv riktning. 2020 flyttade årskurs sex från Apladalsskolan till Exposkolan och vi håller på att titta på de erfarenheter som Apladalsskolan haft för att vara förberedda.

Hur ser du på Gröndalsskolan om fem år?

– Då är vi en 7–9-skola med en ny idrottshall. Jag ser att vi har utvecklats och att vi med den nya stödorganisationen möter fler elever.

Taggar

1 reaktion på Viktor på rätt väg

Om trender kan vändas – så är det med kraft tag man detta kan göra.

För därvid finns mycket att ta vid och göra om.

Lycka till- hoppas du kan det lösa.

Kommentarsfunktionen är stängd