Nyheter

Viaduktsåtgärd billigare än beräknat: ”En fullträff” 

Nyheter Gång- och cykelvägsövergången på Uddebovägen blev 75 kronor billigare än beräknat. – Att pricka in 75 kronor på den miljonpotten är en fullträff, säger Azra Muranovic (S).

Gång- och cykelvägsövergången på Uddebovägen blev 75 kronor billigare än beräknat.

Hösten 2020 fick tekniska utskottet 2 miljoner kronor till trafikåtgärder i samband med att viadukten stängdes. Kommunfullmäktige beslutade på decembersammanträdet 2020 att pengarna lades i projektet 210005 Broar/Viadukter. En av åtgärderna som gjordes var byggandet av en förskjuten gång- cykelpassage på Uddebovägen. Totalkostnaden blev 1 029 360 kronor, som belastade projekt 211025 Refug Uddebovägen. Under 2021 omfördelade kommunen 1 029 435 kr från projektet 210005 Broar/Viadukter till det nya projektet 211025 Refug Uddebovägen. 

På tekniska utskottets sammanträde i tisdags slutredovisades projektet för politikerna. När alla kostnader summeras kvarstår ett överskott på 75 kronor. Tekniska utskottet beslutade att föreslå att kommunstyrelsen godkänner slutredovisningen samt att överskottet på 75 kronor regleras i årets bokslut. 

– Att pricka in 75 kronor på den miljonpotten är en fullträff. Den som har gjort det här arbetet har varit väldigt noga. Det är verkligen mitt i prick, säger tekniska utskottets andre vice ordförande Azra Muranovic (S). 

Taggar

Dela


5 reaktioner på Viaduktsåtgärd billigare än beräknat: ”En fullträff” 

Tjena, de redovisar precis de siffror de vill redovisa, är det något de kan så är det kreativ bokföring.

Öppna upp den viadukten som ni har stängt i stället eller vägen som stängdes för flera år sedan som gick under viadukten. Det här är inget miljötänk att man ska köra runt hela Värnamo för att komma ner till stan, fullständigt idiotiskt. Alla kan inte cykla eller gå längre sträckor.
Med vänlig hälsning
Ammi

”Vi slutade arbetet när budgeten var slut istället för att som vanligt bara köra på utan att bry oss”

Grattis, ni kan tillverka er medverkande medalj själva genom att använda aluminiumfolie och ett skosnöre.

/Vuvuzela

Det fattas lite skyltar här och där för att det ska uppfylla vägmärkesföreskrifterna, så det blir i vanlig ordning dyrare när det är färdigt.

Kommentarsfunktionen är stängd