Nyheter

Vi ska ha en fungerande anropsstyrd linjetrafik i hela länet!

Nyheter I en debattartikel lyfter Arnold Carlzon (KD) frågan om en fullt fungerande anropsstyrd linjetrafik i hela Jönköpings län.

I går, 29 mars hade TIM-nämnden (Trafik, infrastruktur, miljö) sammanträde. Jag ställde då följande fråga till trafikdirektören, när han redogjort för verksamhetsplanen:

Sedan TIM-nämndens senaste möte har vi nämndsledamöter fått ett antal mejl från länsinvånare, som känt sig övergivna på grund av att de blir av med viss kollektivtrafik, i samband med besparingskraven.
I något eller några av mejlen lyfts frågan om närtrafik alternativt efterfrågestyrd trafik.
Min undran är hur långt arbetet har kommit, med pilotprojektet kring den anropsstyrda linjelagda trafiken, som finns med som ett uppdrag på sidan 9 i verksamhetsplanen?

”Uppdrag: Fortsätta med pilotprojekt för anropsstyrd linjelagd trafik. Landsbygden behöver ha bra förutsättningar för kollektiva resor och under 2023 undersöks möjligheten att pröva pilotprojekt med anropsstyrd linjelagd kollektivtrafik. Pilotprojekten kan ligga till grund för vidare utbyggnad och kan på sikt ersätta annan linjelagd kollektivtrafik på linjer där det är svårt att få tillräckligt med resenärer.”

Uppdraget har ju funnits med i flera år i budgeten, men ingenting har hänt!

Svaret från trafikdirektören blev att de, JLT, ska försöka hinna med att utreda frågan under året…

Jag lovar att vi Kristdemokrater kommer att återkomma i ärendet till dess vi har en fungerande anropsstyrd trafik på plats i hela länet!

Arnold Carlzon (KD)
Ledamot i TIM-nämnden

Taggar

Dela