Nyheter

Vi omfattas inte av nya förslaget

Nyheter En hel bransch får inte samma förutsättningar som övriga näringslivet. Läs Jaana Franssons debattartikel här

Arkivfoto

Tankar i Corona tider!

Är det inte orättvist att vi inte får använda oss av korttidspermittering på våra internt anställda i bemanningsbranschen?

Har vi inte kommit längre med acceptansen av vår bransch? Idrottsföreningar t.ex. får använda  korttidsarbete men inte vi? Hur många sätter de i arbete i jämförelse med oss?

I det förslag som regeringen har lagt fram omfattas inte bemanningsföretag av stöd vid korttidsarbete vilket jag tycker är oacceptabelt. Vi är en viktig del av den långsiktiga kompetensförsörjningen.

Att utestänga vår bransch från stöd är ren diskriminering av en hel bransch, som är en stark integrationsmotor som årligen sysselsätter 260 000 personer, varav nästan 70 000 är utrikesfödda. 

Jag har förståelse att vi inte kan få stöd vid korttidsarbete när det gäller uthyrda konsulter – men intern personal som är anställda enligt Unionens villkor borde ingå i detta avtal.

Vår bransch är särskilt utsatt när företag varslar. Vi får hem personal och i dagsläget har vi ej möjlighet att placera ut de på annat. Det kommer en uppgång och att då har tappat kompetens internt, när vi behöver den som mest, medför att vi tappar tid och det påverkar i sin tur företagen som har ett akut behov av personal när de återigen kommer igång med sin verksamhet.

Är det rätt?

Jaana Fransson
Verksamhetschef
One Partner Group

Taggar

3 reaktioner på Vi omfattas inte av nya förslaget

Hej Jocke,

Tråkigt att du har den uppfattningen om vår bransch. Jag som har jobbat 15 år i branschen kan inte tänka mig ett bättre jobb. Varje dag gör vi skillnad för människor och hjälper dem ut i arbete. Våra anställda konsulter gör stor skillnad för många företag i regionen och är de viktigaste vi har. Du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du vill veta mer om hur vi jobbar på OnePartnerGroup.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *