Nyheter

Vi kan inspireras av de kloka

Nyheter Tillsammans kan vi minska efterfrågan på fossila bränslen genom att försöka välja bort sådant i livet som kräver relativt mycket olja eller gas och som inte är nödvändigt. Det menar lokala företrädare för Miljöpartiet i en insändare.

De nationer och företag, som gör stora vinster på användningen av fossila bränslen, fortsätter obekymrat att pumpa upp olja och naturgas. Dessa menar att någon faktiskt måste tillhandahålla det som näringslivet och vi konsumenter efterfrågar och därför anser de sig oskyldiga till att halten koldioxid i atmosfären stiger. Vårt gemensamma problem, alltför stora utsläpp av koldioxid i atmosfären, behöver följaktligen angripas på ett annat sätt. Vi mår bra när vi upplever att vi hjälper andra människor och vi känner det motsatta om vi försämrar eller förstör andras möjligheter till ett gott liv och en bra framtid.
Tillsammans kan vi minska efterfrågan på fossila bränslen genom att försöka välja bort sådant i livet som kräver relativt mycket olja eller gas och som inte är nödvändigt. Sådana val är naturliga för kloka människor och alla både kan och vill ju vara kloka. Låt dig inspireras av en klok människa, som till exempel Bengt i Hånger. Det finns goda möjligheter att må bra i det enkla och nära. Motsatsen är föreställningen att man behöver resa till en annan världsdel för att skapa mening och guldkant i tillvaron.
Peter Thorén och Jörgen Skärin, Miljöpartiet i Värnamo
Taggar

Dela


2 reaktioner på Vi kan inspireras av de kloka

Som ni skriver i rubriken, inspireras av de kloka.
Läs länken Per förmedlade.. och lär er.

Kommentarsfunktionen är stängd