Nyheter

VGIK vill ha minskad taxa – så svarar kommunen

Nyheter Värnamo GIK har i en skrivelse till kommunen begärt att få reducerad matchtaxa i ishallen. Detta då man anser att man borde ligga på samma nivå som Rydaholm. Men kommunen säger nej och menar att det inte beror på vilken division man tillhör för att bestämma priset.

Ishallen i Värnamo. Foto: Per Bunnstad

I våras åkte VGIK ur division 2 och ska på söndag inleda säsongen i division 3, i samma serie som kommunkollegan Rydaholm. I en skrivelse till kommunen vill Värnamo Hockey ha en reducerad matchtaxa som ska jämställas med det Rydaholm betalar i Talavidshallen. Detta då man nu spelar på samma nivå.

Nu har tekniska utskottet sagt sitt och det blir ett nej på VGIK:s önskemål.
”Matchtaxan sätts inte utifrån vilken division laget spelar i, utan utifrån kvalitet och funktioner i respektive arena”, skriver man i beslutet och pekar på några punkter gällande skillnaderna mellan hallarna.

 • Axelent arena har en inte oansenlig publikkapacitet, medan
  Talavidshallen har en ytterst liten publikkapacitet
 •  Axelent arena har en modern sarg och plexiglas som
  reducerar risken för skador vid tacklingar, medan
  Talavidshallen har en gammal, helt stum, sarg.
  (Det finns i investeringsplanen att den ska bytas ut, och då
  kommer matchtaxan i Talavidshallen att höjas.)

Matchtaxan för en seniormatch i Värnamos hemmahall är på 3 876 per match medan det i Talavidshallen är 2 142. För ungdomar gäller 530 i båda hallarna.

Taggar

Dela


2 reaktioner på VGIK vill ha minskad taxa – så svarar kommunen

Bra skrivet Rustan. VGIK kan ta av sitt pluskonto som de har. Sedan vill ha mer pengar från skattebetalarna.

Bra beslut av tekniska utskottet! Vem ska betala hyran om inte den som utnyttjar arenan? Ungefär som om en hyresgäst skulle få hyran sänkt om dennes inkomst sjunker! Ska denna subvention i så fall betalas av kommunens skattebetalare! Det normala är att en läkare och en arbetare betalar samma hyra för en bostad, bil, samhällstjänster med mera.

Kommentarsfunktionen är stängd