Nyheter

VGIK i kvalserie – issäsong behöver förlängas

Nyheter Tekniska förvaltningen behöver pengar för att förlänga issäsongen i Axelent Arena. Nu blir frågan ett ärende för kommunstyrelsen.

Tekniska förvaltningen behöver pengar för att förlänga issäsongen i Axelent Arena. Nu blir frågan ett ärende för kommunstyrelsen. Bilder: Arkivbilder. Montage: David Alin

Som vi tidigare har berättat kommer Värnamo GIK att få kvalspela för att hänga kvar i ishockeyns division 2. Kvalet kommer att hålla på till den 18 april, vilket gör att kommunen aktualiserar frågan om en förlängd issäsong i Axelent Arena.

Tekniska förvaltningen menar att en förlängd issäsong medför en belastning för personalen på arenaservice eftersom dessa efter mars månad, när isen normalt sett smälts ner, förlägger sitt arbete på fotbollsplaner och på att förbereda friluftsbadplatserna inför sommarmånaderna. Förvaltningen har beräknat att en förlängning av issäsongen i Axelent Arena kostar cirka 130 000 kronor, varav personalkostnader utgör cirka 90 000 kronor. 

Tekniska utskottet diskuterade frågan på gårdagens sammanträde. De beslutade att föreslå kommunstyrelsen besluta att utöka tekniska förvaltningens driftbudgetram med 130 000 kronor för att förlänga säsongen för uppspolad is i Axelent Arena från och med den 1 april till den 18 april 2022. 

Taggar

Dela


5 reaktioner på VGIK i kvalserie – issäsong behöver förlängas

Värnamo Hockey har ett plus på 1 miljon kronor. Det är bedrövligt att hamna i ett kval. Jag tycker de kan betala 130 tusen själva. Ligga så mycket plus i en förening och inte göra bättre är bedrövligt.

Idrottsliga framgångar har bevisligen ett högt pris för skattebetalarna!

I detta fallet så är det ju inte framgång utan ett negativt kval till division 3.

Då får vi hoppas att de även kan räkna in i budgeten att tidigarelägga isen i Rydaholm till hösten! I alla fall två veckor från vecka 38 till 36. För till hösten tävlas det ju kanske i samma divison i hallarna i kommunen!

Behöver man över huvud taget diskutera 130 000 kronor är en liten del av vad det kostar att hålla igång alla fotbollsplaner. Förslag, flytta fram fotbollen en månad om det nu handlar om pengar så sparar ni extra personal.

Kommentarsfunktionen är stängd