Nyheter

Verksamhetsflytt ger nya möjligheter

Nyheter  Glädjekällan och Medborgarskolan får under året ny skrud. 

Medborgarskolan och Glädjekällan får under året ny skrud. Bilder: David Alin/Pressbild. Montage: David Alin

På samhällsbyggnadsnämndens senaste möte behandlades en ansökan om en bygglovsändring från Nyfosa. Ansökan gällde att omvandla en 525 kvadratmeter stor lokal till daglig verksamhet samt kursverksamhet. Nämnden beslutade att bevilja fastighetsbolagets ansökan och nu kan vi berätta om planerna. 

– Hela lokalen kommer att totalrenoveras, allt ifrån ny ventilation till i övrigt invändig layout. Den kommer även att specialanpassas för Glädjekällan och Medborgarskolans behov. Även fasaden utvändigt kommer att göras om, samt delar av gården utanför, skriver Göran Johansson på Nyfosa i ett mejl till redaktionen.

Glädjekällans föreståndare Sofia Lindell ser mycket positivt på flytten. 

Flytten beror på att vi behöver större lokaler för både Glädjekällans verksamhet, men också för att Medborgarskolans kursverksamhet (bildning) behöver nya lokaler. De nya lokalerna kommer innebära att vi kan växa och erbjuda Värnamo ännu bättre daglig verksamhet samt ett större kursutbud. Glädjekällan vill växa med fler deltagare och bredare utbud i den dagliga verksamheten. Bildning vill växa med fler kurser och egna lokaler för keramik som vi vet att det redan nu finns ett stort intresse av. Deltagarna ser fram emot att få nya lokaler. De var mycket glada när vi berättade om nyheten att vi ska få nya lokaler innan 2022 är slut. Planen är att flytta in under hösten och jag hoppas på en stämningsfull julfest i de nya lokalerna. Det kommer definitivt bli en invigningsfest att se fram emot, skriver Sofia Lindell i ett mejl till redaktionen. 

Taggar