Nyheter

Växlar upp med ny koncernledning

Nyheter Sandahlsbolagen har ambitionen att ligga steget före. Nu lämnar Thord Sandahl lämnar över rollen som vd och koncernchef till Magnus Nilsson.

Sandahlsbolagen har ambitionen att ligga steget före. Nu lämnar Thord Sandahl lämnar över rollen som vd och koncernchef till Magnus Nilsson. Pressbilder. Montage: David Alin

Sandahls gör stora satsningar på att stärka positionerna inom huvudområdena logistik och entreprenad, inte minst inom det viktiga hållbarhetsområdet. Koncernen har ambitionen att nå kraven på minskade utsläpp av fossila bränslen redan till 2025, i stället för lagstadgade 2030, och ska till 2030 ha uppnått de mål som lagen stadgar 2045.

Koncernen har viljan att ligga steget före, vilket har visat sig i ett ökat marknadsintresse för hela Sandahls produktutbud. Koncernens prognos för 2021 pekar mot en total omsättning väl i nivå med tidigare år, och ett resultat som blir ett av de bättre i Sandahls historia.

För att möta marknadens förväntningar genomför koncernen en genomgripande organisationsförändring, där ledarskapet förnyas och kompetensen höjs. De hälsar följande medarbetare välkomna till sina respektive tjänser:

– Joakim Hansson tillträdde som vd i Sandahls Entreprenad den 6 december 2021
– Mikael Ingesson tillträder som vd i Sandahls Goods & Parcel den 24 januari 2022
– Magnus Nilsson tillträder som vd i moderbolaget samt koncernchef den 24 januari 2022
– Tidigare vd:n i Sandahls Entreprenad, Mattias Svensson, tillträdde en nyinrättad tjänst som koncernens hållbarhetschef den 6 december 2021

”Själv kommer jag då alla rekryteringarna är på plats, helt att ägna mig åt styrelsearbete i koncernens bolag. Med denna kraftsamling kan vi nu tillsammans utveckla Sandahls till Sveriges ledande fossilfria transportkoncern”, skriver nuvarande vd:n och koncernchefen Thord Sandahl i ett pressmeddelande.

Taggar

Dela