Nyheter

Varnar för oseriösa hantverkare

Nyheter Polisen i Värnamo går nu ut på sina sociala medier och varnar för att våren är en tid då oseriösa hantverkare ökar. Ordningsmakten delar med sig av vad man ska tänka på för att undvika att bli lurad.

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Det händer att oseriösa husrenoverare och asfaltsarbetare åker runt i bostadsområden och letar efter fastigheter som är i behov av renovering. Inga avtal skrivs och överenskommelserna sker alltid muntligt och de vill oftast ha kontant förskottsbetalning. De utför ett billigt, men undermåligt arbete. I värsta fall utför de inget arbete alls.

Polisen i Värnamo går nu ut och informerar om detta då våren är en tid då dessa brott ökar. Man rekommenderar att man kontaktar polisen om man blivit utsatt. MAn rekommenderar också att man ska göra en kontroll av företaget som erbjuder sina tjänster.

Här är några tips om hur du undviker att bli lurad:

  • Kolla upp referenser på företaget och på arbeten de redan har gjort.
  • Kontrollera att företagets telefonnummer går till en abonnent och inte till ett oregistrerat kontantkort.
  • Anlita bara hantverkare med F-skattsedel. Även utländska företagare kan få svensk F-skattsedel. Kontrollera via Bolagsverket och Skatteverket att företaget verkligen existerar.
  • Teckna ett skriftligt avtal där ni skriver vad hantverkaren ska utföra och vad det ska kosta. Annars kan det vara svårt att vinna en eventuell rättslig tvist.
  • Betala aldrig i förskott. Betala först när du är nöjd med arbetet som helhet.
  • Betala inte kontant. Se till att betala till ett företagskonto.
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *