Nyheter

Värnamos befolkning ökar

Nyheter I september ökade befolkningsstatistiken i Värnamo kommun, visar SCB:s senaste siffror.

Under september månad ökade Värnamo kommuns invånarstatistik med en person. I år har kommunen hittills tappat 28 invånare.

– Det positiva är att den negativa siffran inte ökar. I augusti månad tappade vi 72 invånare, men det är en naturlig månad att tappa elever eftersom skolor börjar, säger kommundirektören Ulf Svensson.

Hittills i år har kommunen ett underskott på inrikesflyttade.

– Det är 95 personer mer som har flyttat ut i år än som har flyttat in. Vi har ett invandringsöverskott på 60 personer, utan invandrarna hade vi tappat mer, säger Ulf Svensson.

Hittills i år har det även dött fler personer än fötts i kommunen, två personer fler döda än födda.

Taggar

7 reaktioner på Värnamos befolkning ökar

Ska man växa som kommun så räcker det inte med att enbart satsa på företagandet även om det är en viktig del.
Man måste även göra det attraktivt för invånarna. Se till att servicen till medborgarna fungerar i första hand så som skolor, äldrevård och liknande. Sedan måste man satsa på billigt boende i form av prisvärda hyresrätter. Att prisnivån för en hyresrätt är högre i Värnamo kontra de större städerna bidrar inte till att människor flyttar till en småstad direkt.
Detta måste regleras genom en kraftfull expansion av det kommunala hyresbolaget. Dessvärre gör politikerna tvärt om och låter sig påverkas av de privata hyresbolagen som trissar upp prisnivån.
Några 40.000 innevånare till 2035 blir omöjligt att nå med dagens strategi.
Gummifabriken blir tyvärr inte heller något ”dragplåster” för att uppnå invånarantalet även om politikerna försöker intala sig själva detta.

”Värnamos befolkning ökar”

Under september månad ökade Värnamo kommuns invånarstatistik med en person.

”I år har kommunen hittills tappat 28 invånare.”

hahaha

Klart kommunen inte har råd med julgranar, de har inte sparat in nog på uteblivna Värnamodagar, marknader och 100-årsfirandet…

Är Värnamo, med dess storvulna expansionsplaner på väg att bli som vilken norrlandskommun som helst?
Håller för övrigt helt med ovanstående kommenterare.

Hörde om julgranseländet. (enligt kommustyret) Min åsikt, baserat på det allmänna psykiska läget nu i epidemintider, är att i stället för att snåla in på dessa upplysande träd, mångdubbla dem! En liten ljusklädd granskog i varje ort i kommunen. Det om något hade väl varit en positiv signal till oss kommuninnevånare. Och, som sänt en signal till media/folk i övriga landet. -Titta här vad lilla Värnamo kan åstadkomma, hit kanske vi ska flytta! Det verkar vara en kommun som tänker på sina invånare. Men nu fick vi en spark i nyllet i stället.

P.s. en flaggstång ska endast användas för att hysa den Svenska flaggan. Inga julslingor, borde vara straffbart att skända en stång som är avsedd för endast en sak.

Vill man bo i Värnamo kommun?
Vi har ju inte ens råd med julgranar.
Nu när man ska hålla sig hemma, så kunde det väl finnas lite ljusstämning åt invånarna.

Har aldrig förstått själva syftet med att sträva efter att få befolkningen att öka.
Det intressanta är väl inte antalet invånare utan hur många av dem som är närande eller tärande.

Kommentarsfunktionen är stängd