Nyheter

Värnamokvinna i rätten för penningtvätt

Nyheter En kvinna som är folkbokförd i Värnamo misstänks ha lånat ut sitt bankkonto i samband med bedrägerier. Under gårdagen stod hon inför rätta i Jönköpings tingsrätt för tre fall av penningtvättsbrott.

Arkivbild

Tre målsäganden i olika delar av Sverige har polisanmält att de utsatts för bedrägeri genom att de svarat på en annons på Blocket och sedan betalat in en handpenning/förskottsbetalning. Det högsta beloppet har varit på över 100 000 kronor. Varorna som utannonserats är bland annat en traktorgrävare.

Pengarna har betalats in på en kvinna i 40-årsålderns bankkonto där pengarna sedan fördelats ut till andra personer genom bland annat swishöverföringar. Kvinnan, folkbokförd i Värnamo, förnekar att hon har gjort dessa överföringar själv och hävdar i förundersökningen att andra personer med tillgång till hennes konto gjort transaktionerna. Hon säger sig inte heller känna till något om bedrägerierna i första ledet.

Kvinnan misstänks också för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Rättegången hölls under torsdagen i Jönköpings tingsrätt och domen meddelas vid senare tillfälle.

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamokvinna i rätten för penningtvätt

Kommentarsfunktionen är stängd